Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Internet i Multimèdia > Asia Geek: “I’m not Japanese… but I love Manga!”

Asia Geek: “I’m not Japanese… but I love Manga!”

Asia Geek: “I’m not Japanese… but I love Manga!” - IMG2

Per mostrar tant la potència com la bona salut del còmic i del manga elaborats per creadors espanyols, aquesta nova trobada d’Àsia Geek reuneix alguns dels principals il·lustradors del panorama actual.

També comptarem amb la presència de Carles Santamaría, director del Saló del Manga, que introduirà la sessió i avançarà algunes de les novetats del Saló del Còmic, que també dirigeix i que tindrà lloc a Barcelona del 14 al 17 d’abril.

Les expressions artístiques com el còmic no només flueixen des dels Estats Units cap al món sinó que tenen múltiples orígens i direccions. El còmic japonès o manga basa bona part del seu èxit en el fet de ser un producte híbrid, fruit de la tradició artística japonesa i de l’influx del còmic nord-americà durant els anys 60. Al segle XXI, aquest producte que arriba del Japó és reinventat per joves creadors europeus en conjugar tota la passió que senten pel manga amb les seves habilitats artístiques i dóna lloc a un nou focus de creació que, sense cap mena de dubte, sembla tenir l’èxit garantit.

A càrrec de:
Enrique Fernández, creador de còmic i manga

És autodidacte. Ha treballat en animació – principalment com a storyboarder – per pel·lícules com “El Cid” i “Nocturna”. En còmic ha realitzat els àlbums: “Libertadores”, “El mago de Oz”, “La mère des victoires” (no publicat a Espanya), i “La isla sin sonrisa”, premiada amb la medalla de plata del Premi Internacional de Manga que atorga el govern japonès.


Irene Roga, creadora de còmic i manga.

Va començar la seva carrera professional al 2001 amb el seu còmic “Rósenthal”, publicat a la revista Yaoi Zone. Va guanyar el I concurs de Còmic del Saló del Manga de Jerez de la Frontera l’any 2003 i el 1er premi al XIII concurs de Còmic de la Ciutat de Dos Hermanas a l’any 2007. A partir de l’any 2008 s’ha dedicat integrament al còmic i la il·lustració amb publicacions com “La Parada Magazine” i posteriorment a la revista “B’S Log” de Planeta de Agostini. Va crear el cartell del I Saló del Manga de Sevilla, ha participat en llibres sobre “Com dibuixar manga” de l’editorial Monsa, i està a punt de publicar la seva obra “La canción de Ariadna” amb l’editorial Glénat.


Aurora García i Diana Fernández, integrants de l’Studio Kôsen

Els seus primers treballs a Espanya van veure la llum a partir de l’any 1998 a revistes com Dokan, Minami, Shirase o YaoiZone. La seva primera sèrie va ser Garou-chan, publicada per Amaniaco. Al 2006 van dibuixar per als EE.UU els volums únics Saihôshi i Stallion per a l’editorial Yaoi Press, i Daemonium, per a TOKYOPOP. Les seves il·lustracions han sortit publicades a dos artbooks: ShadoWings (Chan, 2002) i Reflections (Yaoi Press, 2007). El seu treball més recent és Lêttera, publicat per Ediciones Glénat. També estan escrivint la continuació de Saihôshi, en forma de novel·la, anomenada Saihôshi Redemption. Als premis Expomanga 2007, van ser premiades com a millores autores, millors il·lustradores i millor manga per Saihôshi.

Data
07/04/2011 19:00 h
Horari
Dijous, 7 d’abril del 2011, a les 19.00 h
Lloc
Casa Àsia · Auditori Tagore
Av. Diagonal, 373
Barcelona
Entrada
Entrada gratuïta fins a completar l'aforament.
Organitza
Casa Àsia
Ponent
Presentació a càrrec de:
Carles Santamaría, director del Saló del Manga i del Saló del Còmic
Javier Castañeda, director de Tecnologia i Cibercultura de Casa Àsia
  • /swf/player.swf?videourl=/media/asset_publics/resources/000/013/500/original/2011_04_07__I_m_not_Japanese_but_I_love_Manga_.mp4&fotourl=/keyframes/13500.jpg&barcolor=99C1FD&streaming=true

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest