Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Curs: "Nines japoneses de paper (kami ningyo) - nivell 1"

Curs: "Nines japoneses de paper (kami ningyo) - nivell 1"

Muñecas japonesas de papel_ IMG1

Les nines japoneses de paper (kami ningyo) s'utilitzaven originalment en ritus i festivals populars permetent als nens i nenes comprendre el seu paper en la societat. Aquestes nines representen tot tipus de personatges: l'emperador i l'emperadriu, déus, músics, soldats, cortesanes, pescadors, animals de contes, sent una de les artesanies més belles i delicades de l'art popular japonès.

Dos festivals japonesos que encara es celebren tenen a aquestes nines per protagonistes. En ells es rendeix culte al masculí i el femení en una reinterpretació moderna dels antics mites agraris de fertilitat, esperant la vida pròspera dels nens i les nenes i les famílies que han de formar. Diverses nines i "figures" juguen un paper central en aquestes celebracions: les carpes i els samurais o l'Emperador i l'Emperadriu amb tota la seva cort.

PROGRAMA

CONTINGUTS

En aquest taller d'iniciació aprendrem a realitzar nines masculines i femenines per aquests festivals: el Hina Matsuri el 3 de març (festival de les nenes) i el Tango-no-Sekku el 5 de maig (festival dels nens).

METODOLOGIA

Els estudiants aprendran a realitzar diversos models bàsics de canell japonesa en diferents mides i posicions, però totes realitzades íntegrament en paper.

Els cursos i tallers d'origami que s'imparteixen a Casa Àsia inclouen continguts avançats d'història de l'art i cultura japonesa i en particular contribueixen a educar la percepció i apreciació de l'alumnat cap a l'estètica i l'art oriental.

Per poder sol · licitar un certificat i poder assistir a cursos de nivells superiors serà necessari haver assistit almenys al 80% de les classes.

PROFESSORA
Origlam és mestra d'origami especialitzada en la recuperació de plecs històrics de la tradició japonesa. És l'única mestra d'origami a Espanya que treballa dins de la tradició japonesa pura, reunint coneixements de protocol, estètica, arts aplicades, antropologia i espiritualitat. El seu treball es caracteritza pel respecte a la tradició i la recuperació del plec i nus històrics dins de les tradicions Samurai, Heian i Mingei. És particularment destacada la seva obra i investigació com a creadora de nines, de la qual s'ha publicat el primer llibre en espanyol sobre aquest tema. Per la qualitat estètica i material de les seves creacions, els seus treballs transcendeixen el món de la papiroflèxia i han estat utilitzats en decoració, publicitat, hostaleria, escaparatisme, etc. Imparteix normalment cursos per a nens, adults i persones amb capacitats diferents. Les seves peces es troben en botigues exclusives i s'han exhibit en exposicions i museus.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Formes de realitzar la inscripció:
Correu electrònic:formaciónmadrid@casaasia.es
Tel: 91 369 43 67

Horari d'inscripcions:
De dilluns a dijous, de 10.00 ha 14.00 h.

Informació a enviar:
Nom del curs
Nom complet de l'alumne / a
Direcció postal completa (C / o Plça, N º, CP)
Telèfon mòbil de contacte
Correu electrònic de contacte

És imprescindible inscriure i rebre confirmació abans de realitzar l'ingrés.

Matrícula:
Un cop feta la inscripció i rebuda la confirmació, un responsable del curs es posarà en contacte amb els inscrits via correu electrònic indicant-los com i quan procedir al pagament de la matrícula i facilitant altres informacions d'interès relatives al curs.

A propòsit de la Llei de Protecció de Dades, s'enviaran els correus electrònics als alumnes en còpia oculta a diversos destinataris alhora, de manera que els alumnes s'han d'assegurar que els seus comptes de correu estan configurades de manera que els correus no es desviïn a les safates de correu brossa.

Si l'alumne no rep notícies de Casa Àsia s'ha de posar de nou en contacte.

L'import de la matrícula s'haurà d'abonar al compte corrent número 0182 6035 40 0201504747 del Banc BBVA, indicant:
- Codi del curs
- Nom de l'alumne / a
A continuació, s'haurà d'enviar una còpia del resguard de la transferència o ingrés al Centre Casa Àsia-Madrid:

- Correu electrònic: formaciónmadrid@casaasia.es
- Fax: 91.429 11 73

Baixes
Un cop començat el curs, no es retornarà l'import de la matrícula excepte en situacions de força major.
Casa Àsia es reserva el dret de cancel · lar qualsevol curs en cas de no arribar a un mínim d'alumnes inscrits. Les dates i horaris proposats són susceptibles de variació.

 

Data
17/01/2013 > 21/02/2013
Horari
Dijous, de 10.00 h a 12.00 h
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Carrera de San Jerónimo, 15
Madrid
Entrada
135 euros (materials japonesos inclosos)
Organitza
Casa Àsia
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest