Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Cultura > Exposició: “Els arquitectes del No-Res”

Exposició: “Els arquitectes del No-Res”

Exposición: “Los arquitectos de la Nada” - IMG 2

L'enunciat “Els arquitectes del No-Res” es proposa com a denominador comú d'una sèrie de característiques compartides en les obres dels dotze arquitectes seleccionats. Es tracta d'obres que dediquen especial atenció a la relació entre l'arquitectura i els qui l'habiten, desenvolupant el concepte d'escala més enllà de la dimensió específica de les seves construccions, que promouen l'enteniment de la naturalesa i l'urbà com a elements connectats d'un mateix paisatge.

El No-Res, igual que el Buit, no entès com a negació sinó com a possibilitat i esdevenir de l'ésser de les coses, es representa aquí en construccions simbòliques per mitjà de les quals la seva materialitat es fa tangible.

Segons els autors del projecte, els arquitectes Joan Ramon Pascuets (estudi Narch) i Ignacio Ontiveros, “deixant enrere llenguatges heretats i estils importats d'anys de metabolisme i postmodernisme, aquests arquitectes japonesos han reconfigurat els seus objectius redefinint l'àmbit que és de la seva competència. Sense renunciar a l'abstracció, reprenen conceptes de l'arquitectura tradicional japonesa que els apropen a una realitat social més connectada i relacional. La seva actitud sorgeix després de l'esclat de la bombolla econòmica a principis dels anys 90, el terratrèmol de Kobe de 1995 i la posterior recessió en l'economia japonesa, que tenen com a conseqüència una dècada perduda, en la qual els arquitectes ni poden ni volen continuar amb la dinàmica seguida fins llavors”.

La mostra ensenya, a través de vídeos, més de vint obress realitzades pels principals arquitectes i estudis japonesos, i es complementarà amb plànols dels dissenys originals i mobiliari dissenyats per diversos d'ells i una maqueta del pavelló Paper de Shigeru Ban, inaugurat al març a Madrid.

Els 12 estudis d'arquitectura japonesos reunits en l'exposició presenten un recorregut transversal en les diferents generacions d'arquitectes: des de Toyo Ito, un dels pares de l'arquitectura japonesa contemporània, passant per Shigeru Ban, Shinichi Ogawa, Kengo Kuma, fins a arribar a SANAA (Kazuyo Sejima i Ryue Nishizawa), considerada l'oficina més internacional i reconeguda del panorama nipó; continuant amb Tezuka, Sou Fujimoto, TNA, Go Hashegawa, i Junya Ishigami, un dels joves arquitectes japonesos més prometedors.

Toyo Ito    -  Shigeru Ban   -   Shinichi Ogawa   -    Kengo Kuma   -    Kazuyo Sejima  -   Tezuka Architects   -    SANAA    -   Ryue Nishizawa   -   Sou Fujimoto   -  TNA / Makoto Takei + Nabeshina Chie   -   Junya Ishigami   -    Go  Hasegawa

Data
28/11/2013 > 10/05/2014
Horari

Del 29 de novembre de 2013 al 10 de maig de 2014

Horari de visita: de dimarts a dissabte, de 12.00 h a 14.00 h i de 16.30 h a 19.30 h

Diumenges, dilluns i festius tancat.

Inauguració: dijous 28 de novembre de 2013 a les 19.30 h

Lloc
Pavelló de Santa Victòria
Recinte modernista de Sant Pau
Sant Antoni M. Claret, 167
Barcelona
Entrada
Entrada lliure fins a completar l'aforament.
Organitza
Casa Àsia, amb la col·laboració de Japan Foundation, dins del marc de l'Any Dual Espanya-Japó i el suport d'IE Business School, Col·legi d'Arquitectes de Catalunya, Fira de Barcelona, Cooperativa d'Arquitectes Jordi Capell, SANCAL, VITRA i Living Divani

Etiquetes

Desplegable
Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest