17/05/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El proper dilluns 17 de maig conversaran Jiajie Yu, Quan Zhou, Xiao Xirou i Junyi Sun, joves artistes sobre temes com l’art, la identitat i la societat.

Els artistes mantindran una conversa oberta i compartiran reflexions sobre la seva pràctica artística i professional així com sobre la seva trajectòria personal i la seva mirada sobre la societat, des d’una perspectiva multidisciplinària que inclou cinema, teatre, il·lustració i dansa.

Participants:

Jiajie Yu, director de cinema, www.instagram.com/jiajieyy/

Jiajie Yu Yan (1989) és director de cinema nascut a Barcelona. El seu projecte Xiao Xian (2019) va estar nominat als Premis Goya 2020 al millor curtmetratge de ficció. El seu últim curtmetratge, No Voice (2021), s’estrenarà al Festival de Màlaga i al Festival de Medina del Campo. Actualment està desenvolupant una sèrie de ficció per Morena Films que va estar seleccionada a Connecta Fiction 2020. El seu primer llargmetratge, Sant Dai Shi Guang (Tres edats), forma part del programa de desenvolupament en les Residències de l’Acadèmia de Cinema, tutoritzat per Carla Simón. Un retrat sobre la comunitat xinesa a Barcelona a través de la mirada d’una família de tres generacions en tres dècades de grans canvis.

Quan Zhou, autora i il·lustradora www.quanzhou.es

Quan Zhou és autora, il·lustradora, divulgadora, novel·lista gràfica i UX (dissenyadora de producte digital). Va estudiar a Madrid i es va graduar a Anglaterra. Ha publicat vinyetes en la versió digital d’El País. El 2015 va debutar amb la seva primera novel·la gràfica, Gazpacho agridulce: Una autobiografía chino-andaluza, en Astiberri. El 2017 va publicar la seva continuació Andaluchinas por el mundo. El 2018 al costat de Nuria Labari, va sortir a la llum El gran libro de los niños extraordinarios, aquest cop a l’editorial Silonia. I el 2020, el seu primer assaig gràfic, Gente de aquí y Gente de allí. De vegades escriu articles i publica vinyetes en mitjans com El País, Verne i Vogue. També realitza ponències sobre racisme i identitat.

Xiao Xirou, artista, educadora i performer, www.xiaoxirou.com/ www.liwai.org/

Xirou Xiao (1992) és una jove artista nascuda a la Xina amb base a Madrid des de 2013. Principalment treballa com a artista, educadora i investigadora, també és performer, productora i mediadora artística i intercultural. És creadora i directora de la Companyia de Performance Cranc Pro. 螃蟹 计划 (CPCP.); cofundadora de l’Associació Liwai Acció Intercultural; membre coordinadora de la Xarxa de Diàspora Xina a Espanya i el grup motor de joves artistes d’origen xinès a Madrid.

Junyi Sun, ballarí i coreògraf, www.kerneldt.com/www.instagram.com/junyisuwa/

Junyi Sun és ballarí, actor, coreògraf i director, nascut a València i crescut a Tarragona i Barcelona. Fundador de la companyia de dansa contemporània Kernel Dance Theatre. En les seves obres tracta temes com la identitat a través d’un llenguatge que integra la dansa contemporània, el teatre i les arts marcials. Ha obtingut el premi revelació per «Els Premis de la Crítica» de Barcelona per Kyla de Lars Noren el 2014, i el premi com a millor ballarí per a els «Els Premis de la Crítica» de Barcelona per Dancing with Frogs de Sol Picó al 2017.

Presenta:
Lidia Tubert, coordinadora d’activitats culturals a la Fundació Institut Confuci de Barcelona.

Modera i tanca l’acte:
Gaëlle Patin Laloy, responsable del programa Diversitat i Interculturalitat, Casa Àsia.

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

17/05/2021

Dilluns 17 de maig de 18.30 h a 20.00 h

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia i Fundació Institut Confuci de Barcelona.