20/06/2022 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del Dia Mundial del Refugiat, l’Ambaixada d’Espanya a Dhaka, l’AECID i Casa Àsia, amb la col·laboració de Metges sense Fronteres i ACNUR, organitzen el diàleg al voltant de l’exposició virtual ANYRA ROHINGYA (SOM ROHINGYA) de la revista Rohingyatographer en què, d’una banda, coneixerem la situació actual dels refugiats Rohingya i, de l’altra, descobrirem, a través de la mirada i la veu dels fotògrafs Rohingya, la seva realitat, els reptes a què s’enfronten, així com els seus desitjos.

L’exposició mostra el treball fotogràfic únic d’un col·lectiu de fotògrafs Rohingya amb seu al camp de refugiats més gran del món a Cox’s Bazar, Bangla Desh. En paraules de Sahat Zia Hero, fundador de la revista Rohingyatographer «amb aquesta exposició, volem que el món vegi la nostra comunitat a través dels nostres ulls. Volem que les persones ens vegin com a éssers humans, com tots els altres, i que comparteixin les nostres esperances i somnis, la nostra tristesa i el nostre dolor amb els altres».

L’exposició aborda el tema de la identitat mitjançant registres íntims de la vida quotidiana d’una comunitat desplaçada. Havent fugit de la violència i la persecució a Myanmar a l’agost del 2017, aquest retrat col·lectiu explora temes de memòria, pèrdua, amor i esperança entre la comunitat de refugiats Rohingya, honrant la seva força, resistència i resiliència.

Comissariada per David Palazón i Sahat Zia Hero, amb el treball fotogràfic de Sahat Zia Hero, Ro Yassin Abdumonaf, Shahida Win, Azimul Hasson, Abdullah Khin Maung Thein, Hujjat Ullah, Md Jamal, Enayat Khan, Md Iddris i Omal Kahir, l’exposició ha estat possible gràcies al suport de l’Agència Espanyola de Cooperació Internacional per al Desenvolupament (AECID), l’Ambaixada d’Espanya a Dhaka i Casa Àsia.

Programa:

18.00 h Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia
Emilia Celemín Redondo, Segona Prefectura, Ambaixada d’Espanya a Dhaka, Bangla Desh

18.05 h La situació dels refugiats Rohingya avui
Natalia Torrent Martínez, country representative, Metges sense Fronteres
Regina de la Portilla, cap de Comunicació d’ACNUR Bangla Desh

18.20 h «La mirada dels fotògrafs Rohingya: un diàleg»

Modera:
David Palazón, comissari de l’exposició

Dialoguen:
Sahat Zia Hero, fotògraf, comissari de l’exposició i fundador de la revista Rohingyatographer
Omal Kahir, fotògrafa

18.45 h – 19.00 h Torn de preguntes

CONFERÈNCIA EN ANGLÈS SENSE SERVEI DE TRADUCCIÓ

20/06/2022

Dilluns 20 de juny a les 18.00 h CEST / 22.00 h (hora Bangla Desh)

Online. 24 hores abans de l’acte, les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Comprova la teva safata de correu no desitjat si no l’has rebuda.

Actividad gratuïta amb inscripció prèvia.

Ambaixada d’Espanya a Dhaka, l’AECID i Casa Àsia, amb la col·laboració de Médicos sin Fronteras i ACNUR i revista Rohingyatographer.