11/06/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El programa e-Dialogues sorgeix davant la necessitat de replantejar la manera d’arribar als nostres públics de forma no presencial, entenent-se com un espai de trobada i debat, en l’àmbit de les arts visuals, arquitectura, cinema i literatura. Les corresponents sessions seguiran tenint periodicitat setmanal fins a finals de juliol i de setembre a desembre de 2020, podent perllongar-se més enllà d’aquesta data. Els continguts es relacionaran amb discursos i narratives que posen en contacte orient i occident, al marc d’aquelles cultures que identifiquen les diferents geografies d’un món global.

Amb aquest diàleg vam començar un cicle de Trobades amb l’Arquitectura, de la mà d’arquitectes que han treballat i estan treballant a Àsia, i la pràctica mereix ser posada en relleu per donar a conèixer projectes que no han de passar desapercebuts. Entre els primers protagonistes confirmats comptarem amb Toño Foraster de l’Estudi AV62, que el 2019 va guanyar el concurs per a la construcció del Museu Nacional de l’Afganistan a Kabul; Benedetta Tagliabue, de l’estudi d’arquitectura EMBT, que va realitzar el Pavelló d’Espanya a l’Expo Xangai 2010, ens parlarà dels projectes que està realitzant actualment a tota la Xina; i finalment Rosa Cervera, de l’estudi Cervera Arquitectes que ens parlarà dels projectes i concursos realitzats a l’Índia.

En aquesta vuitena sessió de el programa e-Dialogues, Casa Àsia amb la col·laboració de l’Institut Cervantes de Nova Delhi comptarà amb la participació de l’arquitecta i editora Ariadna Álvarez (Directora d’Altrim Publishers), en el diàleg que mantindrà amb Menene Gras Balaguer sobre la el seu projecte editorial, que va començar a Barcelona el 2010, i ha consolidat a l’Índia on resideix. El primer títol de l’editorial va ser una monografia sobre l’obra de Miquel Álvarez Trincado MAT passió per l’arquitectura, del qual n’és autora. El 2011, va començar a viatjar a la Índia fins que el 2013 es va instal·lar a Chandigarh, on va començar a treballar en una col·lecció de guies d’arquitectura sobre diferents ciutats de l’Índia. L’objectiu de l’editorial consisteix en promocionar en particular l’arquitectura i la cultura urbana de l’Índia i en general del sud-est asiàtic. Entre els títols publicats fins ara destaquen CHD-Chandigarh (2014), AMDAhmedabad (2017), DAC-Dacca (2018), JAI-Jaipur (2018), Dhaka Totem (2018), Sydney XXXL (2019), AVPNY-Auroville & Pondicherry (2019) i Jaipur A planned city of Rajasthan (2020). A finals d’any, apareixeran nous títols que anunciarà durant aquesta conversa.

L’arquitecta Ariadna Álvarez Garreta va néixer a Barcelona el 1967 i va estudiar arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). El 1999, es va incorporar a l’estudi d’arquitectura Altrim fundat pel seu pare, l’arquitecte Miquel Álvarez Trincado, i després de la seva defunció el 2009, va assumir la seva direcció. Ha estat professora visitant de l’ETSAB, a l’Escola d’Arquitectura (EsArq) de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), i en l’Institut d’Arquitectura Avançada de Catalunya (IAAC). Ha escrit per a diaris i revistes de disseny i arquitectura, i l’any 2000 va començar a col·laborar amb diferents editorials d’arquitectura. D’aquesta etapa, són els llibres Skyscrapers (Atrium 2001), Skyscrapers Architects (Atrium 2003), Hesperia Tower Crònica d’un Projecte (Actar D, 2006), Sportectura (Actar D, 2007), Seating Together (Actar D, 2009), Living in High Density i Architecture for the Future (Linksbooks, 2010).

Durant un temps va ser assessora editorial de l’estudi d’arquitectura Miralles Tagliabue EMBT. Va ser també síndica de la delegació de Barcelona del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya | COAC (2010-13), i membre del consell d’administració de la Fundació Mies van der Rohe | Barcelona (2008-16), entre d’altres gestions amb institucions relacionades amb la ciutat de Barcelona en el sector de l’arquitectura. En paral·lel al seu treball a Altrim Publishers, segueix desenvolupant la seva activitat com a assessora editorial i com a promotora de l’arquitectura. Ha estat directora de CEPT University Press (Ahmedabad) i coordinadora de la Fundació Aditya Prakash (Chandigarh). Actualment és membre de Consell Assessor de la Universitat de Poornima de Jaipur (Escola de Planificació i Arquitectura).

Ponents:
Ariadna Álvarez Garreta, arquitecta i editora.
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

11/06/2020

Dijous 11 de juny a les 12.30 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Asia, con la colaboración del Instituto Cervantes de Nueva Delhi, Col·legi d’Arquitectes de Catalunya | COAC y Altrim Publishers.