25/06/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El programa d’e-Dialogues s’explica davant la necessitat de replantejar la manera d’arribar als nostres públics de forma no presencial, com un espai de trobada i debat, en l’àmbit de les arts visuals, arquitectura, cinema i literatura. Les corresponents sessions segueixen mantenint la periodicitat setmanal fins a finals de juliol i de setembre a desembre de 2020, poden-set allargar més encara aquesta data. Els continguts que es relacionen amb discursos i narracions que es posen en contacte a l’occident, en el marc d’altres cultures que identifiquen les diferents geografies d’un món global.

En aquesta sessió comptarem amb la participació de Joan Sala, programador de la plataforma Filmin, que ens parlarà de la importància del cinema asiàtic a nivell mundial i del valor de les narracions que aquest cinema aporta. Justament Casa Àsia està posant en marxa un acord de col·laboració del qual s’ha estat parlant en els darrers dos anys per formalitzar un canal Casa Àsia a Filmin on es reuneixen tots els títols de les diferents cinematografies asiàtiques que ja existeixen i existeixen a la plataforma. Casa Àsia ha acceptat el compromís de facilitar a Filmin aquellos títols de les últimes cinc edicions del seu festival de cinema, el festival de cinema asiàtic Barcelona | AFFBCN, i la seva programació anual, amb la finalitat de fer-ne accessible un cinema que no tingui la intenció de projectar a la sala convencional. En aquesta trobada, Joan Sala pot explicar l’interès més mostrat pels usuaris de la plataforma pel cinema asiàtic en general i per algunes cinematografies d’aquest vast continent com el cinema iranià, el cinema indi, el cinema japonès, el cinema coreà i el cinema xinès, i com la nostra aportació abarca la producció cinematogràfica de països com Afganistan, Cambodja, les Filipines, Indonèsia, Myanmar, Singapur, Sri Lanka, Tailàndia, Austràlia i Nova Zelanda. Aquesta és una obertura a la qual Filmin presta una contribució decisiva a la divulgació d’un cinema que pot arribar a presentar-nos moltes impressions i fer-ne creacions sensiblement el nombre de seguidors.
Joan Sala és llicenciat en Humanitats i Comunicació Audiovisual i diplomat en publicitat. El 2008 va presentar una part de la prestigiosa distribució de cinema independent Cameo com a editor de continguts. Un any després, va exercir les seves funcions d’editor a Filmin, el portal de referència per al cinema independent a Espanya, amb més de 350.000 usuaris. El projecte ha obtingut un enorme reconeixement, guanyant entre d’altres el Premi Ciutat de Barcelona, ​​el Premi Sant Jordi o el Premi Time Out com a empresa més innovadora del país. Actualment és Comissari i editor de gestors. L’any 2010, Filmin va crear Atlàntida Film Fest, del qual Joan és programador. És el primer festival de cinema que ofereix tota la seva programació íntegrament a Internet. La seva sisena edició va superar els 140.000 espectadors, i la qualitat de programació i aspectes innovadors de la seva proposta va ser considerada per l’ICAA com un dels millors millors festivals de llargmetratge d’Espanya. A més a més cada any se celebren els principals festivals europeus: Cannes, Berlín, Venecia, Sant Sebastià i Sitges. Ha estat un dels ponents convidats a les xarxes del març del cinema del Festival de Cannes, del Festival de Venècia, del Far East Film Festival d’Udine, dels DocumentsBarcelona, ​​del JamesonNotodoFilmFest i com a jove al festival de cinema asiàtic Barcelona | AFFBCN, al Festival de les Palmes, i al Festival Internacional de Ficció per a Televisió ZOOM, entre d’altres.
Ponents:
Joan Sala, Programador de la Plataforma Filmin.
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

25/06/2020

Dijous 25 de juny a les 18.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Àsia, amb la col·laboració de Filmin