04/06/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El programa e-Dialogues sorgeix davant la necessitat de replantejar la manera d’arribar als nostres públics de forma no presencial, entenent-se com un espai de trobada i debat, en l’àmbit de les arts visuals, arquitectura, cinema i literatura. Les corresponents sessions seguiran tenint periodicitat setmanal durant els mesos de maig, juny i juliol, i es pot prolongar més enllà d’aquesta data. Els continguts es relacionaran amb discursos i narratives que posen en contacte orient i occident en el marc de l(es) culture(s) que identifiquen les diferents geografies d’un món global.

En aquesta setena sessió del programa e-Dialogues, comptarem amb la participació de la pianista i compositora japonesa Hisako Hiseki. En aquesta ocasió la convidada ens parlarà de la seva trajectòria des que acaba els seus estudis al Japó, la seva formació a Europa com a solista i la mudança a Barcelona on resideix des de fa anys. A través d’aquest diàleg ens parlarà del seu repertori i podrem veure-la interpretant a piano algunes de les seves obres. Ha gravat 8 CD: “Rhapsody in the Sky”, “Suite Iberia d’Albéniz”, “Concert a la Sagrada Família”, “Goyescas de Granados”, “Iberia & Suite Espanyola”, “12 Danses espanyoles Op.37”, “L’Univers de la música espanyola” i “400 anys de somni, més enllà de el temps i l’espai”. I, arran de la seva especialització en la música espanyola va realitzar el 2011 diverses gires mundials amb el títol “La Bellesa de la Música Espanyola”, projecte subvencionat al Japó pel Programa Baltasar Gracián 2010 de el Ministeri de Cultura d’Espanya en col·laboració amb l’Ambaixada espanyola al Japó. En el centenari de la mort de Granados la pianista va interpretar al Tòquio Bunka Kaikan, Goyescas, El pelele, Arabesque, Clair de Lune de Debussy, pel seu coneixement de la música espanyola i europea.
Hisako Hiseki
Va acabar la carrera de piano a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Kyoto, viatjant posteriorment a Europa per realitzar diversos cursos d’especialització com a solista a Salzburg, Hannover i al Conservatori de Winthertur, on va obtenir el Solistendiplom. Quan es va instal·lar a Barcelona, ​​es va especialitzar en música espanyola a través del Màster en Música Espanyola dirigit per la pianista Alícia de Larrocha. Té en el seu haver diversos premis, entre els quals destaca el Primer Premi del concurs “Pan-japonesos”, el Primer Premi del concurs Piano 80, el Diploma d’Honor de el Concurs Internacional Maria Canals o la Medalla Isaac Albéniz, que li va ser atorgada el 2006. En el transcurs de la seva trajectòria, ha comptat amb el suport de personalitats del món de la música com Takahiro Sonoda, Hans Leygraf, Christoph Lieske, Alícia de Larrocha, Vladimir Krainev, el compositor català Xavier Montsalvatge i Carmen Mompou, esposa del reconegut compositor. En la seva carrera com a concertista, ha actuat com a solista i acompanyada de prestigioses orquestres i música de cambra, recorrent tota la geografia espanyola, Europa i el Japó. L’any 2015, Hisako Hiseki va rebre el premi més alt atorgat pel Consolat del Japó a Barcelona per destacats promotors de l’intercanvi cultural entre Espanya i el Japó. És una distinció molt valorada que ressalta els esforços realitzats en el seu cas per donar a conèixer la música espanyola al Japó i la música japonesa a Espanya i a d’altres països.
Ponents:
Hisako Hiseki, pianista i compositora.
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

Més informació

04/06/2020

Dijous 4 de juny a les 18.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Actividad gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Àsia i Mitsubishi Electric, amb la col·laboració de la Fundació Japó, Madrid