07/05/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El programa e-Dialogues sorgeix davant la necessitat de replantejar la manera d’arribar als nostres públics de forma no presencial, entenent-se com un espai de trobada i debat, en l’àmbit de les arts visuals, arquitectura, cinema i literatura. Les corresponents sessions tindran periodicitat setmanal durant els mesos d’abril, maig i juny, i poden prolongar-se més enllà d’aquesta data. Els continguts es relacionaran amb discursos i narratives que posen en contacte orient i occident en el marc de le e(s) culture(s) que identifiquen les diferents geografies d’un món global.

Aquest tercer lliurament d’e-Dialogues es dedica al Taiko, que és un instrument amb un gran potencial en constant desenvolupament i expansió. És més que un tambor, que transcendeix fronteres i no entén d’edats ni de limitacions físiques, psíquiques o ideològiques. Convertit en llenguatge musical universal, la filosofia del Taiko respon sobretot a la seva capacitat de comunicar entre si els membres d’una comunitat i a diferents comunitats, pel que la seva presència al món s’ha vist incrementada globalment durant l’última dècada. Al Japó antic l’ús dels tambors Taiko convivia amb altres estils musicals i en l’actualitat la seva vigència cal atribuir-se a la unió de tradició i modernitat que afavoreix a la seva àmplia difusió.
Tenint en compte que es tracta d’un art japonès mil·lenari, el seu enfocament revolucionari consisteix en el descobriment i la permanent actualització de les pràctiques a les que es presta, per fomentar la comunicació, la gestió de les emocions i l’equilibri. A Espanya, la seva presència es reforça amb la Trobada anual de tambors “Taiko Matsuri Es”.
En l’acte que se celebrarà es farà una presentació del tràiler del documental en construcció a partir de l’enregistrament del concert celebrat davant del Palau d’Orient a Madrid al juny de 2019 amb la col·laboració de Casa Àsia.
Sayako Antona va formar part de l’origen del primer grup de Taiko a Espanya creat fa més de 10 anys. És la fundadora de “Més enllà del Taiko”. A través de programes com HIT-Human Innovative Transformation i de col·laboracions amb líders i referents internacionals, el seu objectiu no només és la difusió i expansió del Taiko a Espanya, sinó també la transformació de les persones i de la societat mitjançant la pràctica d’aquest instrument. Sayako Antona també gestiona Taiko Enishi, un dels principals grups de Taiko a Espanya, amb el qual actua a nivell nacional i internacional, a més d’organitzar “Taiko Matsuri Es”, la trobada de Tambors Taiko, abans esmentat.
Aquesta activitat té lloc en el marc de el programa e-Dialogues conformat per una sèrie de sessions que tindran lloc setmanalment durant els mesos d’abril, maig i juny.
Ponents:
Sayako Antona, fundadora de “Més enllà del Taiko”.
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia.

07/05/2020

Dijous 7 de maig a les 18.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 horas abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Àsia, amb la col·laboració de “Más Allá del Taiko”