30/07/2021 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El Museu Lázaro Galdiano acollirà del 30 de juliol al 13 d’octubre The Yoko Ono Wish Tree (1996/2021), projecte de l’artista japonesa Yoko Ono que va idear el 1996, i que consisteix en penjar un desig escrit en un tros de paper de la branca d’un arbre. La invitació que es fa des del Museu coincideix amb el 25 aniversari de la proposta que va fer l’artista originalment i per això ha escollit els sis tarongers que es troben davant de la porta de la biblioteca, on durant el període esmentat serà un espai exclusiu dedicat a aquest projecte, entès com una instal·lació site-specific.  

Les instruccions de l’artista són molt clares: Formula un desig. Escriu en un tros de paper. Doblega’l i penja’l en una branca de l’arbre dels desitjos. Digues als teus amics que facin el mateix. I continua desitjant fins que les branques estiguin plenes de desitjos. Aquesta petició ha de figurar sempre al costat de l’arbre o els arbres escollits per representar aquest Wish Tree.  

És la primera vegada que aquest projecte es fa a Madrid, tot i que els precedents siguin nombrosos i siguin més d’un milió de desitjos dels que s’han recollit fins ara, procedents d’arreu de món.  

El Wish Tree s’ha plantat en nombrosos museus i centres culturals d’EUA, Europa i Àsia. Yoko Ono va regalar un arbre dels desitjos a la Peggy Guggenheim Collection en 2003; a Tòquio, el 2009; al MOMA de Nova York, el 2010; a les Serpentine Galleries de Londres el 2012; a la Fundació Yannick i Ben Jacober (Alcúdia, Mallorca) el 2012, a la qual l’artista va regalar tres obres interactives, entre les que es troba el Wish Tree for Hope; a Sydney (Museum of Contemporary Art), el 2013; a Manhattan Beach de Califòrnia i en el Malba de Buenos Aires, el 2016; al Centre de Creació Contemporània de Còrdova (C3A); al Museu Guggenheim de Bilbao, el 2019; i ara al Museu Lázaro Galdiano de Madrid. El llistat és molt més ampli i s’estén a moltes altres ciutats com Dublín, Copenhaguen, Hèlsinki, Exeter, St Louis, Guangzhou (Guangdong Museum of Art) entre altres llocs en els quals la proposta de Yoko Ono ha tingut un ressò sonor. 

El Museu Lázaro Galdiano ha volgut ser seu del Wish Tree de Yoko Ono per transmetre el missatge de pau de l’artista per a un món millor a partir de l’diàleg amb els arbres i la natura en general. El Museu i Casa Àsia van compartir des del principi aquesta proposta.

30/07/2021

30 de juliol al 13 d’octubre de 2021.
Dilluns: tancat
Dimarts a diumenge: 9.30 h – 15.00 h

Museo Lázaro Galdiano
c/ Serrano, 122
Madrid

Casa Asia y Museo Lázaro Galdiano