06/12/2022 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Casa Àsia presenta dos projectes al Reial Jardí Botànic (RJB) de Madrid. D’una banda, la instal·lació Un jardí zen negre, construït amb les cendres del volcà Cumbre Vieja de l’Illa de La Palma, i, de l’altra, el projecte expositiu El riure de les flors que recull l’obra de quinze artistes asiàtics i espanyols que han investigat la cultura de les flors a Àsia. Tots dos projectes s’inauguren el dissabte 11 de juny a les 12.00h.

El projecte Un jardí zen negre s’ha concebut com una instal·lació efímera que pretén “rendir homenatge als habitants de l’Illa de La Palma” i es presenta a la terrassa de la Flor al costat del Palau Villanueva, ocupant una zona de 250 m2 del RJB i es podrà visitar del 12 de juny fins al 7 de desembre de 2022. L’exposició El riure de les flors està ubicada a l’hivernacle dels bonsais i al Pati del Til·ler, i estarà vigent del 12 de juny al 25 de setembre de 2022.

L’arquitecte japonès Hiroya Tanaka és l’autor del projecte paisatgístic, Un jardí zen negre, comissariat per la directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia, Menene Gras Balaguer, que també és la comissària de l’exposició El riure de les flors en què participen vuit artistes espanyols Frederic Amat, Marisa González, Manuel V. Alonso, Nicolás Combarro, Teresa Manrique, Javier Garcerá, Paula Anta, Ana Nance, dos japonesos Mari Ito i Azuma Makoto, la iraniana Mana Salehi, la filipina Wawi Navarroza i tres coreans, Koo Jeong A , Lee Lee Lam i Han Sungpil, amb les seves representacions imaginàries de la flora asiàtica.

Un jardí zen negre

  Del 12 de juny al 7 de desembre de 2022

 Terrassa de la Flor al costat del Palau Villanueva
Reial Jardí Botànic, Plaza de Murillo, 2, Madrid

El riure de les flors

  Del 12 de juny al 25 de setembre de 2022

 Hivernacle dels Bonsáis i el Pati del Til·ler
Reial Jardí Botànic, Plaza de Murillo, 2, Madrid

06/12/2022

Un jardí zen negre
Del 12 de juny al 7 de desembre de 2022
Terrassa de la Flor al costat del Palau Villanueva

El riure de les flors
Del 12 de juny al 25 de setembre de 2022
Hivernacle dels Bonsáis i el Pati del Til·ler

Reial Jardí Botànic
Plaza de Murillo, 2
Madrid

Accés a les exposicions inclosa amb l’entrada general al Jardí Botànic.

Compra aquí la teva entrada al Jardí Botànic

Casa Àsia, amb el patrocini de Fundació ACS i Cabildo de La Palma i, amb la col·laboració del CSIC, Reial Jardí Botànic de Madrid, Ambaixada del Japó en Espanya, Naturpiedra, Burgos & Garrido Arquitectos, aTt Técnicos de Teatro, Fundació Japó, Veranos de la Villa i Museo Lázaro Galdiano