08/07/2022 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona serà l’escenari, el proper 8 de juliol, de l’acte de lliurament dels Premis Casa Àsia d’aquest any. Els guardonats en les quatre categories són: l’investigador i enginyer Tomás Mazón, els activistes asiàtics LGBTIQ+ Saurabh Kirpal i Shinta Ratri, el grup empresarial Mondragón i la sinòloga Dolors Folch.

Així ho va decidir el jurat, reunit el 20 de desembre passat després de valorar les 47 candidatures presentades, que va concedir aquests quatre premis en base als següents mèrits:

  • A Tomás Mazón Serrano, en la categoria de Cultura i Societat, per la seva tasca de recerca i divulgació de l’expedició de Fernando de Magallanes i Juan Sebastián Elcano, tot donant a conèixer la Primera Volta al Món a un públic no especialitzat mitjançant el web rutaelcano. com, amb una nova visió basada en les fonts originals.
  • A Saurabh Kirpal i Shinta Ratri, en la categoria de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, per la seva contribució a la igualtat de gènere a Àsia i en particular per la seva lluita, des de la pràctica jurídica i l’activisme social, a favor de la dignitat i els drets de les persones LGTBIQ+ a Índia i Indonèsia.
  • A Mondragón Corporación Cooperativa, en la categoria d’Economia i Empresa, per la seva aposta pionera per Àsia i per la seva filosofia corporativa basada en els valors de responsabilitat social i la integració.
  • A Dolors Folch Fornesa, en la categoria d’Educació i Ciència, per la seva trajectòria acadèmica, per contribuir a la introducció dels estudis asiàtics a Espanya, i per la seva dedicació de més de tres dècades al coneixement de la cultura xinesa.

Aquest premi es va instituir per primera vegada el 2004 amb l’objectiu de reconèixer i difondre la tasca d’individus i entitats, tant públiques com privades, que hagin destacat per la seva tasca als terrenys econòmic, social, educatiu, cultural o en cooperació al desenvolupament, tot afavorint la dignitat i els drets humans a la regió Àsia-Pacífic, i/o contribueixin o hagin contribuït a promoure el coneixement, el diàleg i les relacions entre Espanya i la regió Àsia-Pacífic.

La cerimònia de lliurament dels Premis Casa Àsia 2022 comptarà amb la participació dels representants del Consorci Casa Àsia: Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Madrid i Ajuntament de Barcelona, i l’assistència dels ambaixadors de la regió Asia-Pacífic a Espanya, entre altres autoritats.

Els activistes guardonats amb el Premi Casa Àsia 2022 a la categoria de Diversitat i Desenvolupament Sostenible, Saurabh Kirpal (Índia) i Shinta Ratri (Indonèsia) oferiran la xerrada «Drets i activisme LGTBIQ+ a Àsia» el dijous 7 de juliol de 18.30 h a la Universitat de Barcelona.

Mèrits i bios dels guardonats

Nota de premsa

L’acte es podrà seguir per streaming a través del canal de Youtube de Casa Àsia:

08/07/2022

Divendres 8 de juliol a les 12.30 h CEST

Saló de Cent
Ajuntament de Barcelona
Pl. de Sant Jaume
Barcelona

L’acte es podrà seguir per streaming.

Activitat gratuïta.

Cal inscriure’s per poder assistir de manera presencial a l’acte.

Casa Àsia