04/12/2019 | Barcelona | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

En aquesta taula rodona descobrirem el llibre “Judo Management”, en què s’han desgranat les sorprenents i nombroses analogies entre la pràctica del judo i la pràctica del management.

Des dels principis científics de tots dos, fins al similar desplegament de valors, estratègia, lideratge i innovació en els dos camps, buscant sempre els seus punts de connexió conceptuals. Management i judo són dues filosofies de desenvolupament personal. Són dos tipus d’humanisme que neixen en el mateix moment en dues cultures diferents, els EUA i el Japó, que persegueixen un mateix objectiu: la formació de persones íntegres i socialment compromeses. La formació de líders capaços d’aportar valor al seu entorn, als seus equips i a la societat en general.

Coneixerem un mètode pràctic de formació directiva basat en els principis del judo. Una proposta que consisteix a simular una sessió de judo, amb tota la seva simbologia conceptual, en programes de formació directiva. Mitjançant una sèrie d’exercicis i de pràctiques experiencials, els directius es posen a la pell d’un judoka, juguen amb les forces d’un rival (uke), experimenten sensacions de balanceig, desequilibri i contacte. Entenen que no hi ha cap oponent invencible, sinó que en el tatami (com a l’empresa o com a la vida) sempre guanya aquell que adopti la millor actitud i posició competitiva i sigui capaç d’utilitzar positivament les forces de l’entorn (com les dels mercats o com les de la fortuna) en benefici propi, creant valor per a ell mateix i per als altres. Aquesta és la màxima del judo: Jita-Kyoey. Amistat i prosperitat mútues.

Presentarem també el curs “Design Thinking. Com aplicar el judo en processos d’innovació”, que es realitzarà a Casa Àsia durant el mes de gener de 2020.

Presentació a càrrec de:
Yasmín Paricio Burtin, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia

Modera:
Marta Sans, editora de llibres de no ficció al Grup Edebé i a EditaHub

Hi participen:

Ferran Agúndez, autor del llibre Judo Management. Després de cinquanta anys vestint quimono, és 4t dan de judo i forma part de l’equip de consultors de Connociam, a Barcelona ​​i està especialitzat en el mètode Judo Management, un mètode que ha desenvolupat unint dues de les seves grans passions: el judo i el management. Un mètode l’essència és l’aplicació dels principis del judo a la gestió i l’administració d’empreses, però que també pot aplicar-se a altres àmbits de la vida.

Xavier Ferràs, professor del departament de Direcció d’Operacions, Innovació i Data Sciences d’ESADE. Articulista a La Vanguardia o Expansión, escriu al bloc «Innovació 6.0», un dels més llegits sobre innovació en llengua espanyola. Autor o coautor de diferents articles i publicacions sobre innovació i tecnologia, entre elles els llibres L’economia de la felicitat (2017), escrit juntament amb Josep Maria Coll, Innovació 6.0: La fi de l’estratègia (Plataforma, 2010), o Passió per innovar (Granica, 2006), publicat juntament amb Franc Ponti. Autor del pròleg del llibre Judo Management i cinturó negre 2n Dan de judo.

Toni Parera, CEO & Creative Director i fundador d’INNOU. Disseny de productes i innovació i expert en l’aplicació del mètode Design Thinking. Té una dilatada experiència en diversos sectors del disseny industrial com a Project Manager, tant en multinacionals amb fabricació a Àsia (Xina) com en petites empreses de fabricació local a Espanya des de 1999. També és judoka cinturó negre amb una estada al Japó.

04/12/2019

Dimecres 4 de desembre de 2019, de 19.00 h a 20.30 h.
Inscripcions tancades.

Can Jaumandreu
Carrer Perú, 52
Barcelona

Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.

Casa Àsia