10/10/2019 | Barcelona | Activitats > Cinema
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Les quatre pel·lícules que es nomenen a continuació, i que es projectaran als Cinemes Girona, formen part de la programació de l’OFF-Festival iniciat a Caixa Fòrum el dia 4 d’octubre. Aquestes pel·lícules són “RocKabul” (Afganistan, 2018), que competeix en la Secció Oficial Panorama de la mateixa manera que “Broken” (Austràlia, 2018); “Call for Dreams” (Japó, 2018), de la Secció NETPAC, i “Insane Mother” (Mongòlia, 2018), de la Secció Discoveries.

Durant tot el mes d’octubre la programació de cinema de Casa Àsia es reunirà sota la cobertura de l’OFF-Festival, anticipant-a Asian Film Festival Barcelona que tindrà lloc entre el 30 d’octubre i el 10 de novembre. Les pel·lícules que s’han escollit responen als criteris que s’han emprat per fer la selecció de les més de 120 pel·lícules que competeixen aquest any en les diferents seccions del festival. Totes destaquen pel valor narratiu i per l’estratègia visual emprada des d’una perspectiva estètica diferenciada. És una petita mostra del que serà l’Asian Film Festival Barcelona, ​​on es donen cita a més de vint nacionalitats que contribueixen a crear aquest mosaic a través del qual el públic podrà viatjar per tot un amb-tinent sense sortir d’una sala de cinema.

PROGRAMACIÓ
Dissabte 5 d’octubre de 2019, 20h
ROCKABUL, Dir. Travis Beard | l’Afganistan | 2018 | 77 min
Avui dia, els afganesos són una de les majors poblacions migrants fugint del seu país cap a Europa o Occident. Des de 2002 la comunitat internacional ha invertit més d’un bi-lió de dòlars a l’Afganistan. Què ha anat malament? Aquesta pel·lícula examina la campanya cultural que ha lliurat el govern dels Estats Units, entre d’altres. La història és narrada a través dels ulls d’uns joves afganesos que han fundat la primera banda d’heavy metall del país, i d’un australià aventurer que ha creat una escena musical d’estil occidental a la capital, Kabul. Podran aquests joves guanyar-se el cor dels seus compatriotes “donant cops de cap” o els Talibans tornaran a aixecar-se de la tomba?
Travis Beard ha estudiat fotoperiodisme i ha treballat globalment com a fotoperiodista durant dotze anys. Posteriorment s’ha interessat en el vídeo periodisme. L’australià ha fundat Argus Productions, una empresa de producció que ofereix nombrosos serveis de mitjans a l’Afganistan. El seu primer llargmetratge documental, “RocKabul” (2017), ha guanyat el premi Global Metall de la mà de la revista Metall Hammer.

Dissabte 12 d’octubre de 2019, 20h
BROKEN, Dir. Tarry Mortlock | Austràlia | 2018 | 97 min
“Broken” és la versió moderna d’una història real situada a Gisborne, Nova Zelanda. El-guen, un ex líder de colles, deixa la vida de bandes per criar a la seva filla Tori. No obstant això, quan Tori és assassinada per una colla rival de la ciutat, Logan ha de triar entre el perdó i la venjança. Creu, l’assassí de Tori, també ha de triar el perdó per acabar amb el cicle d’odi i venjança que està degenerant en una inevitable guerra de colles. “Broken” es va inspirar en la història real d’Tārore, una nena maorí assassinada a mitjan segle XIX.
Tarry Mortlock és director cinematogràfic, guionista i productor de televisió neozelandès. Es va llicenciar a la universitat del seu país natal Orewa College i és conegut pel seu treball en “Broken” (2018) i “The Long Road Home” (2018).

Dissabte 19 de octubre de 2019, 20h
CALL FOR DREAMS, Dir. Ran Slavin | Japó | 2018 | 83 min
En un Tòquio amarat per la pluja i des d’un apartament en un gratacels, Eko es complica la vida en publicar un anunci de “Call For Dreams” al diari. Ella va visitant als des-coneguts que li deixen descripcions dels seus somnis en el seu contestador automàtic, i els descodifica. Els detalls s’acumulen en una xarxa de somnis que involucra a la seva veïna, un mafiós rus, un culturista, una dona gran i un detectiu israelià que investiga un assassinat a Tel Aviv, en una història que es desenvolupa en línies paral·leles.
Ran Slavin (1967, Jerusalem, Israel) és cineasta, videoartista i productor experimental de mú-sica electrònica. El seu treball es basa en projectes i mitjans creuats, sovint dissenyats per a llocs específics. Aquest inclou cinema, instal·lació de vídeo, composició de so, fotografia i edicions impreses. La inclusió d’arranjaments influenciats pels somnis doten de sorprenents fusions del digital i la realitat a les seves obres, amb narratives de desorientació, ciència ficció i neo-noir. És conegut per “Call for Dreams” (2018), “The Insomniac City Cycles” (2009) i “Ursulimum” (2011).

Dissabte 26 d’octubre de 2019, 20h
INSANE MOTHER, Dir. Ishdorj Odonchimeg | Mongòlia | 2018 | 105 min
La gent de Mongòlia té com a tradició de respectar els seus avantpassats i l’obligació de deixar descendència. En cas que no puguin fer-ho, això es considera una gran ofensa per a la seva llinatge. En 1900, una dona boja va donar a llum a un nen. Fins i tot patint de problemes menta-les, va dedicar fins al seu últim alè al seu fill. L’amor de la mare és el més pur que qualsevol persona podria experimentar.
Ishdorj Odonchimeg (1967, Uvurkhangai, Mongòlia) és productora, directora, guionista, actriu i comediant. El 2001, va crear l’empresa de producció X-Tuts, una de les productores artístiques més famoses de Mongòlia i que ha col·laborat amb gran quantitat de projectes, com “Naughty wife”, “American visa”, “A letter to Mr.President” i “The Rainbow after Snow”.

10/10/2019

Del 5 al 26 d’octubre de 2019.

Cinemes Girona
c/ Girona, 175
Barcelona

PREU: 3,5€ | Preu abonats i socis dels Cinemes Girona: 2€

Casa Asia | Cinemes Girona