23/01/2020 | Barcelona | Activitats > Cinema

Casa Àsia col·labora amb Segarra Films i amb els Cinemes Renoir Florida Blanca per a la preestrena de El llac de l’oca salvatge (Xina/França, 2019) de Diao Yinan, que tindrà lloc dijous 23 de gener.

El líder d’una banda criminal que es converteix en fugitiu de la llei i una prostituta que lluita per recuperar la seva llibertat es troben en el si d’una persecució, on en un primer moment tots dos sospiten respectivament un de l’altre. Amenaçat per les bandes i pel dispositiu policial que semblen envoltar la ciutat, el protagonista haurà d’enfrontar-se als limitis de si està disposat a sacrificar tant per a aquesta desconeguda, Liu Aiai (Gwei Lun Mei), com per la família que ha abandonat. El cineasta Diao Yinan va estudiar a la Central Academy of Drama i va començar treballant com a guionista per a directors com Shi Runjiu i Zhang Yang. Ha dirigit quatre pel·lícules: Uniform (2003); Night Train (2007), que es va presentar a Un Certain Regard a Cannes; Black CoalThin Hissi (2014), que va obtenir l’Ós d’Or del Festival de Berlín, i El llac de l’oca salvatge que va estar en la Secció oficial a Competició en la passada edició del festival de Cannes. El director va explicar en una entrevista la història real que va inspirar aquesta pel·lícula: Es tracta d’un delinqüent que es va escapar de la presó abans de la seva execució. La policia el va buscar pertot arreu, però no el van trobar. Quan al cap de dos anys va ser detingut va explicar que s’havia amagat en el zoològic amb els elefants, on va menjar i va dormir amb ells durant més de 15 dies, fins a convertir-se el mateix en un animal. La pel·lícula aconsegueix fer un retrat d’una part de la societat xinesa a la qual només podem accedir a través dels seus protagonistes.

Presentació i col·loqui a càrrec de:
Menene Gras Balaguer, directora de Cultura i Exposicions de Casa Àsia y directora del Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN.

23/01/2020
Segarra Films con la colaboración de Casa Asia.