03/02/2022 | Madrid | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

L’origen de la literatura japonesa s’endevina en la rica tradició xamanística associada a les dones i potser també al protagonisme femení a la mitologia d’aquest poble. Assoliments literaris universalment celebrats amb el Genji Monogatari de la dama Murasaki, o El llibre del coixí, de la sorprenentment moderna Sei Shonagon, als segles X i XI no van ser productes aïllats, sinó baules unides a d’altres anteriors d’una mateixa i llarga cadena que arriba fins als nostres dies en ple segle XXI.

Carlos Rubio ens parlarà en aquesta trobada del seu llibre Mil anys de literatura femenina al Japó (Satori ediciones, 2021), en què ofereix un recorregut detallat per la literatura japonesa des dels segles nebulosos de la literatura oral fins a les autores publicades en espanyol a la primera meitat del 2021.

Paraules de benvinguda:
Emilio de Miguel, director del Centre Casa Àsia-Madrid
Kenji Hiramatsu, ambaixador del Japó a Espanya

Participen:
Marián Bango, editora de Satori Edicions
Carlos Rubio, autor del llibre

Sobre l’autor:

Carlos Rubio, doctorat a la Universitat de Califòrnia (Berkeley 1979) i professor a la Universitat de Tòquio (1985-1991), és traductor, sol o en col·laboració, de més de trenta obres clàssiques i modernes de literatura japonesa, i autor de llibres sobre la mateixa (Claus i textos de la literatura japonesa, Els mites del Japó, El Japó de Murakami). L’any 2012 va rebre la Medalla de Cultura del Govern japonès i el 2014 l’Ordre del Sol Naixent de la Casa Imperial del Japó. Col·labora habitualment amb Casa Àsia i la Fundació Japó impartint cursos i conferències sobre societat i literatura japoneses.

Segueix l’acte en directe:

03/02/2022

Dijous 3 de febrer de 19.00 h a 20.30 h CET

L’acte podrà seguir-se en streaming pel nostre canal de YouTube, i també presencialment al nostre Centre Casa Àsia-Madrid (c/ Mayor, 69, Madrid). Si vols assistir a l’acte cal inscripció prèvia.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de Satori Ediciones.