26/01/2022 | Madrid | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu del seu vintè aniversari, Casa Àsia ha signat un conveni de col·laboració amb la Revista Política Exterior que contempla la publicació d’un bloc temàtic d’articles relacionats amb Àsia-Pacífic al número de novembre-desembre de 2021, la inclusió d’articles anuals sobre aquesta regió el 2022, així com l’organització conjunta d’activitats d’interès comú. L’objectiu que es persegueix és analitzar els canvis que s’estan produint en aquest continent des d’una perspectiva multidisciplinària i apropar la realitat asiàtica al públic espanyol.

La regió d’Àsia-Pacific, o en la seva nova denominació d’Indo-Pacífic, està adquirint un protagonisme cada vegada més gran en convertir-se en el nou eix de poder mundial. La nova aliança entre Austràlia, el Regne Unit i els Estats Units, i l’escalada de la tensió a propòsit de Taiwan han tensat encara més les relacions amb la Xina; en clau econòmica, la nova Associació Econòmica Integral Regional (RCEP) entre els deu membres de l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN) i cinc estats d’Àsia i del Pacífic ha creat el bloc econòmic mundial més gran; i paral·lelament, la UE ha presentat la seva nova estratègia per a l’Indo-Pacífic, una zona que acull quatre dels deu socis comercials més grans de la UE i que és actualment el segon destí de les seves exportacions.

El número especial de novembre-desembre de la revista política exterior se centra en alguna d’aquestes dinàmiques i constitueix un primer pas en la col·laboració amb Casa Àsia.

Presenten l’acte:

  • Áurea Moltó, directora de la Revista Política Exterior.
  • Javier Parrondo, director general de Casa Àsia.

Intervenen:

  • Josep Piqué, conseller delegat de la revista Política Exterior
  • Alicia García Herrero, economista en cap d’Àsia-Pacífic a Natixis

Torn de preguntes

Se’n lliurarà un exemplar de la revista a les persones que assisteixin a l’acte.

Segueix l’acte en directe:

26/01/2022

Dimecres 26 de gener a les 16.00 h CET

L’acte es podrà seguir en streaming pel nostre canal de YouTube. Si voleu assistir presencialment a l’acte al nostre Centre Casa Àsia-Madrid (c/ Major, 69, Madrid) podeu fer-ho enviant un correu electrònic a [email protected]

Acte gratuït.

Casa Àsia i la Revista Política Exterior