27/11/2020 | Activitats > Cultura
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

El Projecte Bangkok és una proposta expositiva realitzada per Magdalena Correa amb el suport de l’Ambaixada d’Espanya a Tailàndia. Al setembre de 2019, l’artista va fer una residència en aquesta ciutat amb la intenció d’explorar la cultura del lloc, els seus habitants i la geografia urbana. Els antecedents del projecte es troben en treballs anteriors, que l’han portat a la Patagònia xilena, a l’Antàrtida, a La Rinconada (Perú), als deserts de Gobi (Xina) i Atacama (Xile), a Kuwait, a Wayúu (Colòmbia) i a Suiti (Letònia).

El projecte ha consistit en localitzar primer el territori en el qual basa el seu descobriment: el centre de les urbs i l’eix fluvial que constitueix el riu Chao Phraya al llarg de tot el seu traçat. Els suports amb els quals ha treballat i en els quals fa residir la seva narrativa són els mapes de la ciutat, la fotografia i el vídeo. Aquestes tres vessants es potencien i dialoguen entre si, constituint juntament el desenvolupament argumental del projecte. La presentació d’aquest projectarà es farà mitjançant el format explícit d’una conversa on l’artista anirà explicant la metodologia de treball, els antecedents i la finalitat de la seva investigació tot aplicant-la a la pràctica artística. En el transcurs de l’acte, es mostraran imatges de tota la fase de el projecte tant en fotografia com en vídeo.

Magdalena Correa (1968) és doctora en Fotografia i Vídeo per la Universitat Politècnica de Catalunya i està acreditada per l’ANECA. S’ha especialitzat en projectes d’investigació fotogràfica i de vídeo sobre territoris aïllats i extrems, on habita l’home. Entre les seves línies d’investigació es troben els següents projectes: Austral (2006) sobre la XI Regió d’Aysén al Sud de Xile, La Desaparició (2008) sobre els deserts del Gobi a la Xina i Mongòlia i el d’Atacama al nord de Xile, Nivi (2011) sobre el poble xilè Vila Les Estrelles ubicat a l’Antàrtida, La Rinconada (2013) sobre la mina d’or més alta del món situada a 5.600 metres d’altura en el Districte d’Ananea, Perú, Luxury has a new Address (2014) sobre la riquesa i ostentació de la societat kuwaitiana. Ha estat integrant de la línia d’investigació “Aplicacions als Sistemes Audiovisuals i Multimèdia” del departament d’Enginyeria de la Universitat Politècnica de Catalunya, Barcelona.

27/11/2020

Divendres 27 de novembre a les 19.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb l’Ambaixada d’Espanya a Tailàndia al marc del 150è aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i Tailàndia.