25/02/2020 | Madrid | Activitats > Cultura

L’hinduisme, com es coneix al sanatana dharma a Occident (i majoritàriament en el seu lloc d’origen, l’Índia) segueix sent una religió molt desconeguda. Aquesta publicació, editada per la Federació Hindú d’Espanya, complementa i ajuda a aprofundir en el coneixement de la pensada i tradició hindú, aportant comparacions interessants i altres formes d’entendre aquesta confessió.

Per la varietat dels seus continguts, constitueix un punt de partida ideal per a tots els interessats a aprofundir en una tradició religiosa d’importància fonamental en la globalització que vivim.

El llibre inclou vuit articles de persones nascudes i educades a Espanya, que han optat per convicció pel hinduisme com la seva forma d’espiritualitat i referent en les seves vides.

Paraules de benvinguda:
Carmen Díez Orejas, directora de Centre Casa Àsia-Madrid

Intervenen els autors:

Ignacio Tineo, publicista, periodista i locutor de ràdio. Autor de diverses guies de viatge de l’Índia i articles en diferents publicacions des dels anys 90. Estudiós de la cultura vèdica en general i vedanta en particular. Seguidor de Ramana Maharshi. Viu bona part de l’any a l’Índia.

Javier Ruiz Calderón, és doctor en filosofia, especialitzat en pensament d’Àsia i filosofia de la religió, matèries que imparteix en la Universitat Pontifícia Cometes. Porta quaranta anys estudiant i practicant ioga, vedanta i meditació. Ensenya aquestes disciplines, així com sànscrit i cant vèdic i ha publicat sis llibres i dotzenes d’articles sobre aquests temes. Va ser deixeble de Swami Krishnananda (Shivananda Áshram, Rishikesh) de 1988 a 2003 i ho és de Mata Amritanandamayí Devi (Amma) des de 2003.

Juan Carlos Ramchandani, també conegut pel seu nom hindú Krishna Kripa Dasa, és Purohit (sacerdot hindú) format a l’Índia en les tradicions vaishnavas de Chaitanya (gaudya) i Ramanujacharya (Shri sampradaya). Professor de ioga, conferenciant i autor de 16 llibres sobre filosofia i espiritualitat hindú. És president de la Federació Hindú d’Espanya i membre del comitè assessor del Hindu Fòrum of Europe.

Krishnadas Acharya, és deixeble del reconegut mestre gaudya vaishnava: Srila B.V. Puri Maharaj. Krisnadas és guia espiritual i membre fundador de la Fundació Dharma que gestiona escoles i obra humanitària a l’Índia i Llatinoamèrica. És president del Centre vèdic Dharma a Monòver (Alacant) i vicepresident de la Federació Hindú d’Espanya. Ha publicat diverses obres sobre la filosofia i espiritualitat vèdica.

Pedro Soto, estudiós i practicant de l’Hinduisme des de fa més de 35 anys. Director de la revista Sarasvati editada per la Fundació Purusa (1998-2007).

Data
25/02/2020 19:00 h
Horari
Dimarts 25 de febrer de 2020 a les 19.00 h
Lloc
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor, 69, 1ª planta
Madrid
Entrada
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Organitza
Casa Àsia i Federació Hindú d’Espanya.

25/02/2020
Dimarts 25 de febrer de 2020 a les 19.00 h.
Inscripcions tancades.
Centre Casa Àsia-Madrid
Palacio de Cañete
c/ Mayor, 69, 1ª planta
Madrid
Entrada gratuïta amb inscripció prèvia.
Casa Àsia i Federació Hindú d’Espanya