12/06/2021 | | Activitats > Cinema
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Casa Àsia àmplia el cicle de cinema «El nou cinema filipí» amb la projecció de Mindanao (Filipines, 2019), l’última pel·lícula del controvertit i guardonat director filipí Brillante Ma. Mendoza.

Aquest cicle respon a l’apogeu de cinema filipí més actual i també popular, sense deixar de tenir en compte l’existència d’un cinema independent que s’ha desenvolupat paral·lelament des dels seus inicis fins al cinema comercial. Aquest cinema independent que arrenca amb força en una primera fase, entre 1950 i 1970, i tot seguit entre 1970 i 1980, dècada en la qual es radicalitza, conviu amb un cinema que tracta d’abastar tots els gèneres i arribar a públics més amplis. La indústria de cinema filipí ha estat una de les més potents del sud-est asiàtic al llarg de segle XX tot oscil·lant entre les seves etapes més àlgides i aquelles de menor repercussió, coincidint amb les circumstàncies econòmiques de país. D’un temps ençà, s’ha experimentat un nou apogeu d’aquest cinema més popular i proper, que aborda la vida quotidiana en totes les seves dimensions, amb una clara preferència pel gènere dramàtic.

Dissabte 12 de juny de 2021, 20.00 h

MINDANAO | Dir: Brillant Ma. Mendoza | 2019 | 124 ‘| drama | VOSE

Saima té cura de la seva filla Aisa, malalta de càncer, que es troba en un centre de recuperació de Davao, mentre espera que el seu marit, Malang, metge de combat, torni a casa després de finalitzar una operació a la província de Maguindanao. Saima sap que hi ha pacients que superen la malaltia i d’altres que no; Malang per la seva banda ha vist la mort al camp de batalla. Durant l’espera, Saima es dedica a narrar la llegenda de Rajah i Sulayman, per mantenir l’esperança, i perquè la seva filla i el seu marit puguin evadir la mort.

Brillant Ma. Mendoza

És un dels cineastes filipins més coneguts internacionalment per la seva prolífica trajectòria. El 2009, va obtenir el premi al Millor Director per la seva pel·lícula Kinatay al Festival de Cinema de Cannes. El 2012, la seva pel·lícula The Womb va obtenir dos premis al Festival de Cinema de Venècia. Amb Mindanao, la seva última pel·lícula, Mendoza tracta de donar-nos a conèixer l’experiència de la mort en la cultura filipina.

12/06/2021
Dissabte 12 de juny a les 20.00 h CEST
Cinemes Girona
Carrer de Girona, 175
Barcelona
Preu de l’entrada: 4,5 euros
Preu abonats i socis dels Cinemes Girona: 3 euros
Casa Àsia i Cinemes Girona, amb la col·laboració de Center Stage Productions.