13/12/2021 | Activitats >
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La Mediateca de Casa Àsia organitza un cicle de tertúlies literàries guiades sobre novel·les d’autors indis. En aquesta ocasió la trobada virtual serà amb l’obra El ministeri de la felicitat suprema d’Arundhati Roy.

L’autora és, malgrat haver publicat només dues novel·les, El déu de les petites coses, guanyadora del Booker el 1997, i El ministeri de la felicitat suprema (2017), la més coneguda de les autores índies que escriuen en anglès, ja que va inaugurar la segona onada d’escriptors del boom, de nou amb una prosa innovadora i molt elaborada, en la línia del realisme màgic. La preocupació social de Roy és potser la que marca la diferència amb la resta dels autors de la nova onada, així com la raó per la qual durant vint anys, es dediqués a l’activisme polític i a l’escriptura d’assaigs de denúncia.

El ministeri de la felicitat suprema, no en va dedicada “als desconsolats”, és molt diferent de la seva òpera prima; en aquest cas, els seus personatges (una hijra i un dalit són dos dels protagonistes de la novel·la, juntament amb la que podria ser un reflex de la pròpia autora) són testimonis i víctimes de diversos conflictes en diversos moments de la història més recent del país: la violència dels últims setanta anys de conflicte al Caixmir, els problemes de les tribus adivasis, o els cada vegada més freqüents enfrontaments entre hindús i musulmans. La novel·la és un ambiciós teler en el qual se succeeixen totes aquestes històries amb la finalitat de mostrar una Índia allunyada dels estereotips, una Índia fosca i desconeguda, amb un fi no només literari sinó, sobretot, de denúncia.

La tertúlia serà guiada per María López González, llicenciada en Filologia Hispànica i Anglesa, amb més de quinze anys exercint com a professora i traductora. Va viure cinc anys a l’Índia treballant com a lectora d’espanyol a la Universitat Jawaharlal Nehru de Nova Delhi i col·laborant amb l’Ambaixada d’Espanya i l’Institut Cervantes a diversos projectes editorials i culturals. Ha traduït a l’espanyol dues novel·les de l’autor angloindi Ruskin Bond; Delhi no està lluny i Un quart al terrat, publicades a Automàtica Editorial. En l’actualitat, compagina la feina de professora d’anglès a la Universitat Alfonso X el sabio amb col·laboracions periòdiques amb l’escola literària Billar de Letras de Madrid, on ha impartit cursos de literatura índia, anglesa i traducció.

On trobar l’obra El ministeri de la felicitat suprema d’Arundhati Roy

Els llibres no seran proporcionats per Casa Àsia però sí afegirem una llista amb opcions per trobar els títols i ens poden contactar a [email protected] si algú troba dificultat en aconseguir algun títol.

Inscripcions tancades

13/12/2021

Dilluns 13 de desembre, de 18.30 h a 20.00 h

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia