16/02/2022 | Activitats > Oci
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La Mediateca de Casa Àsia torna a col·laborar amb la Korea Foundation per organitzar un segon cicle de tertúlies literàries guiades sobre autors i autores coreanes. En aquesta ocasió, el cicle versarà sobre la novel·la negra.

Èxits mundials de l’audiovisual procedents de Corea, com ara Paràsits o El Joc del Calamar actualment, però ja amb obres com la Trilogia de la venjança o Oldboy, disfressen de thriller una reflexió sobre les limitacions de l’ésser humà en el seu context, i triomfen mundialment com a propostes violentes però originals. No és estrany, per això, que cada cop es tradueixi més novel·la negra coreana, fins i tot a l’espanyol. Tampoc sorprèn que la novel·la negra coreana s’hagi postulat aquests darrers anys com a alternativa potencial a la novel·la nòrdica. Encara que cal veure si es complirà aquest objectiu, el cert és que el gènere, que com en moltes altres tradicions s’ha considerat de segona categoria o literatura popular, compta amb grans bestsellers locals i fins i tot alguna incursió d’autors més coneguts per un altre estil de literatura. En aquest cicle, intentarem aproximar-nos a la novel·la negra coreana amb títols publicats en espanyol.

Les tertúlies literàries guiades pretenen crear un grup de persones interessades a compartir la lectura i el comentari d’obres dirigides per una experta que ens ajudarà a analitzar l’obra dels autors i la repercussió que ha tingut a la literatura i al seu entorn socioeconòmic i cultural.

Cada mes es proposarà una lectura i el dia de la tertúlia els participants, juntament amb la conductora de la sessió, comentaran les impressions que els lectors hagin tingut de la lectura, la connexió que han trobat entre la història, els personatges i la seva pròpia vida.

Aquestes sessions s’impartiran en format en línia, el tercer dimecres de cada mes, de febrer a juny i seran gratuïtes.

La tertúlia serà guiada per Ester Torres Simón, doctora en Traducció i Estudis Interculturals per la Universitat Rovira i Virgili de Barcelona (URV) i llicenciada en Traducció i Interpretació (anglès, japonès) per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Després d’haver estat docent a la Chonbuk National University (República de Corea), la Universitat de Yonsei (República de Corea) i la Universitat Europa de l’Atlàntic i professora col·laboradora a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). Actualment exerceix de professora de llengua coreana a la Universitat Autònoma de Barcelona i centra la seva investigació en la circulació de literatura coreana i la traducció indirecta.

Tertúlia literària: «Quién sabe si mañana seguiremos aquí», de Kim Youngha

Dimecres 16 de febrer de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària: “Los planificadores”, de Kim Unsu

Dimecres 16 de març de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària: “Hija única”, de Mi-ae Seo

Dimecres 20 d’abril de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària: “Lo que nunca sabrás”, de Jeong I-Hyeon

Dimecres 18 de maig de 18.30 h a 20.00 h CET

Tertúlia literària: “El buen hijo”, de You-Jeong Jeong

Dimecres 15 de juny de 18.30 h a 20.00 h CET

16/02/2022

Consultar dates.

Online.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de la Korea Foundation.