16/11/2024 | Barcelona | Activitats > Oci

En col·laboració amb el Museu Etnològic i Cultures del Món, s’ofereixen tres visites guiades a la col·lecció d’Àsia-Pacífic del museu, amb temàtiques específiques per a seguidors de Casa Àsia.

16 de març – 11.30 h (català) i 12.30 h (castellà) – ENTRADES ESGOTADES

Desmitificant l’Orient. Un viatge espiritual per l’Àsia

Segurament hem sentit a parlar alguna vegada del karma, el ioga, el nirvana o els txakres, conceptes que venen d’Orient i que des d’Occident hem exotitzat i, fins i tot, resignificat. Però, sabem realment què impliquen? I és el continent asiàtic més espiritual que d’altres indrets? A la visita farem un viatge espiritual per l’Àsia, ens qüestionarem les maneres de concebre el cos i l’ànima i el fet religiós, fent un recorregut per les sales de les Filipines, Indonèsia, Birmània, l’Índia, el Tibet i el Japó.

15 de juny – 11.00 h (català) i 12.30 h (castellà)

Els colors i els somnis de la terra. Un viatge per Oceania

Oceania és un continent amb una geografia plena d’illes amb una gran diversitat de paisatges i de cultures. A la visita, coneixerem objectes d’Austràlia, Nova Guinea, Nova Zelanda i l’illa de Pasqua. Cases cerimonials, escultures, pals, pintures sobre escorça són alguns dels suports utilitzats a través dels quals les cultures d’aquest continent han establert comunicació amb els seus avantpassats i amb el temps dels mites. També veurem com certes pràctiques tradicionals han esdevingut art contemporani.

16 de novembre – 11.00 h (català) i 12.30 h (castellà)

Llums i ombres al teatre titelles wayang kulit

Àsia és un dels continents més àmpliament representats a les col·leccions del museu, des de les Filipines a l’Índia, passant pel Tibet o Tailàndia. La visita fa un recorregut pel fet religiós, des de les religions majoritàries, com l’hinduisme i el budisme, molt esteses per tot el territori, fins a religiositats menys conegudes, com l’animisme i el xamanisme, presents a les Filipines i Indonèsia. Coneixerem símbols i figures tan conegudes com Buda, a més de Shiva i Visnu, i les marionetes del teatre d’ombres wajang kulit de Java.

16/11/2024

Dissabte 16 de març; dissabte 15 de juny; i dissabte 16 de novembre, a les 11.00 h (català) i 12.30 h (castellà)

Museu Etnològic i de Cultures del Món
c/ de Montcada, 12
Barcelona

Preu: 2 euros

Museu Etnològic i de Cultures del Món, amb la col·laboració de Casa Àsia