18/03/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La qüestió energètica és fonamental per comprendre les causes del canvi climàtic i actuar en conseqüència. En aquesta primera conferència del cicle ‘Estudis Globals d’Àsia Oriental’, el Prof. Christopher M. Dent explorarà com Àsia Oriental s’ha convertit en la regió del món més intensiva en ús d’energia i les implicacions que se’n deriven per al canvi climàtic i l’acció climàtica. En segon lloc, es discutirà com Àsia Oriental s’ha convertit també en el major productor mundial d’energies renovables i el paper que la regió i els diferents països han exercit en la governança i la diplomàcia climàtica global cap a un futur d’energies no contaminants. Finalment, també abordarà els probables impactes a llarg termini de la Covid-19 en relació al clima, així com les contribucions del sector empresarial a la mitigació del canvi climàtic.

A través d’un programa de conferències impartides per destacats especialistes, el cicle ‘Estudis Globals d’Àsia Oriental’, organitzat pel Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i per Casa Àsia, amb la col·laboració del grup d’investigació GREGAL (UAB), analitza les dinàmiques socials, culturals, polítiques, econòmiques i mediambientals que emergeixen des d’Àsia Oriental i influeixen en la resta del món tot convertint aquesta àrea en el motor més dinàmic de la globalització.

El Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB) és un màster pioner en la formació de professionals experts en les interaccions socioeconòmiques, político-culturals i mediambientals amb Àsia Oriental, i ofereix una formació interdisciplinària, connectada amb l’entorn professional internacional.

Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

Modera:
Prof. David Saurí, Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental, UAB

A càrrec de:

Prof. Christopher M. Dent, catedràtic d’Economia i Empresa a la Universitat d’Edge Hill (Regne Unit). Els seus principals interessos de recerca se centren en les relacions entre comerç, energia i canvi climàtic, així com en l’impacte d’Àsia Oriental al sistema econòmic mundial. És autor de 14 llibres i més de 100 articles acadèmics, entre d’altres treballs. Ha actuat com a consultor dels governs britànic, australià, xilè, alemany, suec, japonès, sud-coreà, de Laos i dels EUA, així com del Banc Asiàtic de Desenvolupament, la Comissió Europea, la Secretaria de l’ASEAN (Association of Southeast Asian Nations), la Secretaria de l’APEC (Asia-Pacific Economic Cooperation), la Secretaria d’Integració Econòmica Centreamericana i la companyia Nike. Ha impartit nombroses conferències com a convidat a Àsia, Europa, Amèrica del Nord, Amèrica Llatina, Àfrica, Orient Mitjà i Oceania.

La conferència s’impartirà en anglès.

 

Properes conferències online del cicle ‘Estudis Globals d’Àsia Oriental’:

Dijous, 8 d’abril de 19.00 h a 20.30 h
“Culture in an Evolving World: The International Popularity of K-pop and its Core Message”
A càrrec de Jimmyn Parc, Sciences Po Paris & Seoul National University

Dijous, 6 de maig de 19.00 h a 20.30 h
“La Xina a Amèrica Llatina: la nova superpotència asiàtica en els països del sud”
A càrrec de Daniel Méndez Morán, ZaiChina

Dijous, maig 27 19.00 h a 20.30 h
“Remaking Kurosawa: Scaling up Kakushi Toride no Sant-Akunin (The Hidden Fortress)?”
A càrrec de Dolors P. Martinez, University of Oxford

Dijous, 10 de juny de 19.00 h a 20.30 h
“Mapping Environmental Conflicts: A Global Overview and the East Asian Story”
A càrrec de Joan Liu, la Xina Agricultural University & ICTA-UAB

Dijous, 1 de juliol de 19.00 h a 20.30 h
“Global Governance, a ‘Gaggle of Gs’ and Japan”
A càrrec d’Hugo Dobson, University of Sheffield

Coordinen el cicle:
David Saurí i Blai Guarné, coordinadors del Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB)

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

18/03/2021

Dijous, 18 de març de 19.00 h a 20.30 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta.

Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Casa Àsia, amb la col·laboració del Grup d’Investigació GREGAL (UAB)