17/06/2020 | | Activitats > Política i societat

El 18 de juny se celebra el Dia Internacional del Sushi. Molta gent està familiaritzada amb els nigiri, els maki o el chirashizushi, però hi ha una trentena de tipus de sushi menys conegudes, com el tazunazushi, hayazushi, kusarezushi, temarizushi, kazarisushi, sugatazushi, entre d’altres. Parlarem dels orígens d’aquest plat japonès, des de les seves formes més tradicionals a les versions modernes.

Presenten:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia
Yumi Akaeda, encarregada d’Afers Culturals del Consolat General de Japó a Barcelona

Webcast a càrrec de:
Roger Ortuño, especialista en gastronomia japonesa, publicista especialitzat en màrqueting digital i gastronomia. Fundador i director de ComerJapones.com, el web de referència sobre gastronomia japonesa, on treballa per a diferents entitats i marques.

Llicenciat en Publicitat i Relacions Públicias per la Universitat Autònoma de Barcelona, exerceix de professor a diverses universitats i ha impartit conferències itinerants a Amèrica Llatina amb la Fundació Japó, recorrent Colòmbia, Bolívia, Paraguai, Cuba, Panamà i Hondures.

Des de l’any 2012 coordina els tallers i demostracions culinàries de l’espai Nihon ryori, en el marc de Manga Barcelona. Assessor gastronòmic dels llibres Mibu – elBulli (2015), OISHINBO a la carte (2016) i autor de Oishii. Diccionari il·lustrat de gastronomia japonesa (2019).

També és sommelier de sake (kikisake-shi), titulat per Sake Service Institute (SSI), Wine & Spirit Education Trust (WSET), Certified Sake Professional (CSP) i Tsuji Culinary Institute of Osaka. Ha rebut el Premi del Cònsol General de Japó a Barcelona i és un dels tres únics occidentals que ha estat condecorat Ambaixador de Bona Voluntat de la Gastronomia Japonesa pel govern nipó en reconeixement a la seva tasca divulgativa.

17/06/2020
Dimecres 17 de juny de 19.00 a 20.00 h
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Casa Àsia i Consolat General de Japó a Barcelona