20/05/2020 | | Activitats > Política i societat

Amb més de 64.000 veus traduïdes, aquesta obra d’Óscar Pujol Riembau publicada per Herder Editorial i en la qual han col·laborat Armando Renteria, Mercè Escrich, Laia Villegas i Oriol Gil, és el primer diccionari sànscrit-espanyol del món. Basat en el prestigiós Diccionari Sànscrit-Català del mateix autor, constitueix una versió revisada i millorada, ja que s’han traduït de nou gran part dels vocables i reescrit els articles enciclopèdics sobre mitologia, ioga, filosofia i religió.

Una de les característiques més innovadores és la presentació d’una doble etimologia: la dels gramàtics sànscrits de l’escola de Pāṇini i la de la filologia comparada, el que permet tenir una visió del vocable des de perspectives complementàries. Així mateix, es ressalten les acepcions més importants per ajudar a fixar el significat més freqüent de les veus sànscrites.
El diccionari, una completa eina de més de 1.500 pàgines, es dirigeix ​​no només a estudiants de sànscrit, sinó també a un públic general interessat en la cultura antiga de l’Índia.
Una obra imprescindible per als estudiosos de sànscrit i, pel seu caràcter didàctic i enciclopèdic, de consulta i referència per a aquells interessats en la cultura de l’Índia.
Dialoguen:
Javier Parrondo, director general de Casa Àsia

Òscar Pujol Riembau (l’Arboç, 1959), autor del Diccionari Sànscrit-Català. Mitologia, filosofia i ioga (Herder Editorial). Va estudiar sànscrit a la Banaras Hindu University on es va llicenciar el 1993 i es va doctorar el 1999 amb una tesi sobre un manuscrit gramatical de segle XII, el Tantra-pradīpa de Maitreyaraksita. Ha publicat nombrosos articles i ha traduït diversos llibres del sànscrit a l’espanyol i al català. El 2005 va publicar el Diccionari Sànscrit-Català. Actualment, és el director de l’Institut Cervantes de Nova Delhi.

20/05/2020
Dimecres 20 de maig de 17.30 a 18.30 h
Inscripcions obertes.
Online. 24 horas abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Casa Asia i l’Institut Cervantes de Nova Delhi, amb la col·laboració d’Herder Editorial i la Fundació Consell Espanya-Índia