14/01/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La població de Mongòlia s’ha dedicat tradicionalment a la pastura nòmada de ramats a la immensa estepa d’Àsia Central. La modernitat va portar a aquesta societat el sedentarisme, la vida a ciutats i l’economia industrial. Tots dos estils de vida segueixen vigents en la Mongòlia d’avui, superposant en una tensió plena de contradiccions. Les dones mongoles han estat i són protagonistes directes d’aquests canvis, que han afectat radicalment a les relacions entre sexes i als rols tradicionals de gènere.

A la Mongòlia actual es difonen determinades imatges de les dones que reflecteixen precisament aquestes transformacions culturals modernes i el xoc de formes de vida que comporten. Veurem a través d’exemples dels mitjans de comunicació quins estereotips sobre la dona es propaguen en la societat actual, les motivacions de fons que hi ha, i com les dones mongoles reals es reflecteixen i es confronten a aquests models.

El webcast és una presentació del Curs online: «Dones de l’estepa: gènere i poder en la societat nòmada mongol» que començarà el 21 de gener.

Presenta:
Yasmin Paricio Burtin, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia.

A càrrec de:
Miguel Peyró, doctor en Filologia i especialista en antropologia lingüística dels pobles nòmades d’Àsia Central. Autor de diverses publicacions acadèmiques sobre el mongol i les llengües altaiques d’Àsia. Ha estat professor de les universitats de Sevilla, Oslo i el Caire, membre de l’Observatori del Tibet i Àsia Central de la Universitat de Barcelona i autor dels materials didàctics sobre Mongòlia de la Universitat Oberta de Catalunya. És professor del màster «Llengües, cultures i relacions comercials amb l’Àsia Oriental» de l’Institut Superior d’Estudis Lingüístics i Traducció de Sevilla i la Universitat de Còrdova.

14/01/2021

Dijous 14 de gener a les 19.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia.