16/06/2020 | | Activitats > Política i societat

El confucianisme va ser el corrent filosòfic més influent durant la llarga història imperial de la Xina. Durant l’època de Confuci i els seus primers deixebles, l’interès principal dels confucians va ser l’ètica, però a partir de les dinasties Song i Ming (segles X-XVII) aquesta escola va incorporar elements de cosmologia, ontologia, epistemologia i psicologia, sota la influència del budisme i el daoisme. És el que s’anomena neoconfucianisme, corrent filosòfic que va configurar el món xinès dels d darrers mil anys. En aquesta conferència es coneixeran els elements fonamentals i els autors més representatius de la filosofia neoconfuciana de les dinasties Song i Ming.

Amb aquest webcast Casa Àsia inicia una col·laboració amb el Col·legi de Mèxic, tot un referent acadèmic a l’Amèrica Llatina.
Presenta:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia
A càrrec de:

José Antonio Cervera, doctor en Ciències Físiques (Universitat de Saragossa, 1999) i doctor en Estudis d’Àsia i Àfrica, especialitat Xina (El Col·legi de Mèxic, 2007). Actualment és professor-investigador a temps complet al Centre d’Estudis d’Àsia i Àfrica del Col·legi de Mèxic. Investiga l’arribada dels missioners catòlics a les Filipines i la Xina i la seva influència en la ciència i en la filosofia (segles XVI i XVII), així com d’altres temes d’història i filosofia de la Xina antiga. Ha publicat quatre llibres com a autor únic, més de trenta articles en revistes d’investigació, i gairebé cinquanta capítols en llibres col·lectius.

16/06/2020
Dimarts 16 de juny a les 19.00 h (temps peninsular d’Espanya), 12.00 h (temps central de Mèxic)
Inscripcions obertes.
Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.
Activitat gratuïta amb inscripció prèvia.
Casa Àsia i Colegio de México