10/03/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Els pobles indígenes d’Austràlia, els aborígens i illencs de l’Estret de Torres, porten més de 60.000 anys custodiant la que es considera la cultura viva més antiga del món. Casa Àsia, l’Ambaixada d’Austràlia a Espanya i el Museu Nacional d’Antropologia presenten en aquest acte virtual un viatge a la cultura aborigen d’Austràlia des de la perspectiva de les dones.

Prenent com a fil conductor l’exposició de disseny tèxtil aborigen Jarracharra: vent de l’estació seca, que alberga actualment el Museu Nacional d’Antropologia, coneixerem les històries i tradicions dels clans de la Terra d’Arnhem, al Territori del Nord australià, transmeses oralment de generació en generació i ara plasmades en les creacions de les artistes del Centre de Dones de Bábbarra.

El Centre de Dones de Bábbarra es defineix a si mateix com “un espai dirigit per dones i per a dones” i al llarg de la seva història ha tingut un gran impacte social a favor de l’empoderament econòmic de les dones dins de les seves pròpies comunitats.

L’exposició Jarracharra és el fruit d’un dels seus projectes, Babbarra Designs, una de les empreses tèxtils indígenes d’Austràlia que més temps porta treballant de forma contínua i en la qual participen més de 25 artistes dones.

La difusió virtual inclourà una breu visita virtual a l’exposició de la mà de la conservadora del Museu Nacional d’Antropologia per Oceania, Patricia Alonso.

Paraules de benvinguda:
Carmen Díez Orejas, directora de Centre Casa Àsia-Madrid
Sophia McIntyre, ambaixadora d’Austràlia a Espanya (intervenció en anglès)

Hi participen:

Alba Ferrándiz Gaudens, llicenciada en Antropologia per la Universitat d’Aberdeen, Escòcia. Màster en Art d’Àfrica, Oceania i Amèrica al Sainsbury Research Unit (SRU), Universitat d’East Anglia (Anglaterra).

Patricia Alonso Pajuelo, llicenciada en Història amb especialitat en Antropologia Americana i llicenciada en Documentació. Conservadora de Museus des de l’any 2008, treballa actualment com a responsable de les col·leccions d’Amèrica i Oceania del Museu Nacional d’Antropologia.

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

10/03/2021

Dimecres 10 de març de 19.00 h a 20.30 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, Ambaixada d’Austràlia a Espanya i Museu Nacional d’Antropologia.