01/07/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Des de la crisi financera mundial de 2008, l’estudi de la governança global s’ha centrat en el “Grup dels 20”, l’anomenat “G20,” com el fòrum principal per a la cooperació econòmica internacional, fins al punt que per a alguns ha reemplaçat al “Grup dels 7” (G7), que ja no és vist com a rellevant o capaç de respondre als canvis provocats per la crisi en l’ordre global. Si bé és cert que el G-20 ha arribat a ocupar un lloc important en la xarxa de mecanismes de la governança global, la seva pròpia legitimitat i efectivitat han estat qüestionades, alhora que el G7 ha continuat reunint-se. El resultat d’això ha rebut el nom de “multilateralisme desordenat” (messy multilateralism) o “munt de Gs” (Gaggle of Gs).

En aquesta conferència del cicle d’Estudis Globals d’Àsia Oriental, Dr. Hugo Dobson explorarà aquests desenvolupaments i el desafiament que representen per al Japó, considerat com una potència en recessió com a mínim fins a l’adveniment de l’administració Abe. Així mateix, en la seva conferència, el Dr. Dobson esbossarà específicament les respostes concretes del Japó a aquesta reconfiguració de l’arquitectura de la governança global, i de manera més àmplia el canvi recent en l’ordre global, tot destacant la coherència i el canvi en les diverses respostes i estratègies emprades pels responsables polítics japonesos dins dels cims dels “G.”

A través d’un programa de conferències impartides per destacats especialistes, el cicle Estudis Globals d’Àsia Oriental, organitzat pel Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i per Casa Àsia, amb la col·laboració del grup d’investigació GREGAL (UAB), analitza les dinàmiques socials, culturals, polítiques, econòmiques i mediambientals que emergeixen des d’Àsia Oriental i influeixen en la resta del món tot convertint aquesta àrea en el motor més dinàmic de la globalització.

El Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB) és un màster pioner en la formació de professionals experts en les interaccions socioeconòmiques, polític culturals i mediambientals amb Àsia Oriental, i ofereix una formació interdisciplinària, connectada amb l’entorn professional internacional.

Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

Presenta:
Prof. Blai Guarné, Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental, UAB

Modera:
Júlia Bañeres, direcció general d’Associacions Internacionals, Comissió Europea.

A càrrec de:
Dr. Hugo Dobson, Universitat de Sheffield.

Dr. Hugo Dobson és catedràtic de Relacions Internacionals del Japó a l’Escola d’Estudis d’Àsia Oriental de la Universitat de Sheffield, Regne Unit. Els seus interessos de recerca se centren en les relacions internacionals, les organitzacions multilaterals i la governança global, especialment en el G7 i el G20, així com en el paper d’Àsia Oriental en aquestes institucions. Ha publicat diversos llibres i articles, el més recent Teaching Global Citizenship a Global Policy, i ha estat professor i investigador convidat en institucions de tot el món com la Universitat de Tòquio, la Universitat de Hosei a Tòquio, la Universitat de Zuric, i la Universitat Charles de Praga.

Aquest webcast s’impartirà en anglès.

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

Coordinen el cicle:
David Saurí i Blai Guarné, coordinadors del Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB).

Consulta el Webcast: «Climate Change, Energy and East Asia» (18 de març):

Consulta el Webcast: «Culture in an Evolving World: The International Popularity of K-pop and its Core Message» (8 d’abril):

Consulta el Webcast: «La Xina a Amèrica Llatina: la nova superpotència asiàtica en els països de Sud» (6 de maig):

Consulta el Webcast: «Remaking Kurosawa: scaling up ‘Kakushi-toride no san-akunin’ (The hidden fortress)» (27 de maig):

01/07/2021

Dijous, 1 de juliol de 19.00 h a 20.30 h CEST

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Casa Àsia, amb la col·laboració del Grup d’Investigació GREGAL (UAB).