20/04/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Amb motiu de la publicació del llibre En el archipiélago de la Especiería. España y Molusca en los siglos XVI y XVII i en el marc del segon cicle sobre el V Centenari de la I Circumnavegació, Casa Àsia, en col·laboració amb l’Ambaixada d’Espanya de Jakarta i l’Aula Cervantes a Jakarta de l’Institut Cervantes, organitza aquesta taula rodona sobre la recerca d’una ruta alternativa que va permetre l’accés a les llavors conegudes com illes de les Espècies, sobre l’origen d’aquesta gran gesta i el que va representar posteriorment aquesta part del Pacífic per al món.

“El nom Moluques segueix sonant tan evocador al segle XXI com sonava al XVI, ple d’exotisme i aventura, d’espècies i d’oceà. Aquest petit arxipèlag, les denominades illes de la Especieria, va ser la destinació original i anhelat a què es van dirigir les primeres grans expedicions transoceàniques i, no obstant això, una de les paradoxes més extraordinàries dels estudis sobre la Monarquia Hispànica és que els avatars de seva exploració i la presència espanyola […]

Les Moluques no només van constituir un dels confins de l’Imperi, sinó que van ser un escenari clau dins de l’intricat joc d’interessos comercials i rivalitat militar en el qual es va enfrontar les puixants potències europees en aquest món per primera vegada globalitzat”

En el archipiélago de la Especiería. España y Molusca en los siglos XVI y XVII

Paraules de benvinguda:
Yasmín Paricio, coordinadora de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia.

A càrrec de:

Maria Prada González, Ambaixada d’Espanya a Indonèsia, coordinadora del projecte i il·lustracions.

Segona Prefectura i Encarregada dels Afers Culturals a l’Ambaixada d’Espanya a Djakarta. Prèviament destinada com a Cònsol Adjunta al Consolat General d’Espanya a Buenos Aires (2015-2019), secretària d’Ambaixada en la Representació Permanent d’Espanya davant l’OTAN (2013-2015), adjunta a director general de Coordinació de Polítiques Comuns i Afers Generals de la Unió Europea (2012-2013) i personal de suport durant la presidència espanyola del Consell de la Unió Europea a la Representació Permanent d’Espanya davant la Unió Europea (2009-2010).

Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat de Vigo i Màster en Relacions Internacionals i Diplomàcia per l’Escola Diplomàtica.

Coordinadora del volum En el archipiélago de la Especiería. España y Molucas en los siglos XVI y XVII (2020). Creu de l’Ordre del Mèrit Civil (2019)

Javier Serrano Avilés, Aula Cervantes de Djakarta, coordinador del projecte i coeditor del volum.

Coordinador de l’Aula Cervantes de Djakarta (Indonèsia). President (2016-2018) de la Federació Internacional d’Associacions de Professors d’Espanyol (FIAPE). Lector d’Espanyol a la universitat de Makerere (2006), a Kampala (Uganda) i després des de 2010 professor agregat d’Espanyol i Literatura a la United States International University-Africa (USIU-Àfrica) a Nairobi (Kenya). Professor primer (2012) i després coordinador (2016-2018) del Programa de Llengües de l’Oficina de l’Organització de les Nacions Unides a Nairobi (UNON). Vicepresident (2011-2018) de l’Associació de Professors d’Espanyol a Kenya (ATS-K). Membre de la Uganda Society.

Doctor en Hispàniques, Diploma d’Estudis Avançats en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Univ. Granada), Màster en Espanyol Llengua Estrangera (Univ. De Barcelona), llicenciat en Filosofia (Univ. Granada), llicenciat en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada (Univ. Granada).

Editor del volum “L’ensenyament de l’espanyol a l’Àfrica Subsahariana” (2014) i coeditor de “A l’arxipèlag de l’Especieria. Espanya i Moluques als segles XVI-XVII” (2020). Creu d’Oficial de l’Ordre la Isabel la Catòlica en reconeixement a la tasca de promoció de l’espanyol a l’Àfrica Subsahariana (2018).

Antonio C. Camp López, historiador principal del volum i expert en la història espanyola a Indonèsia.

Investigador especialitzat en la història espanyola a Indonèsia durant el segle XVII. Actualment doctorant a la EIDUNED on va desenvolupar un estudi de l’assentament espanyol a les illes Moluques i de les seves relacions amb les regions veïnes. Autor de diverses publicacions en revistes especialitzades i responsable del web www.spanishmoluccas.com (portal de divulgació històrica sobre el passat espanyol al nord d’Indonèsia).

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

Consulta el webcast «Dia de l’Pacífic: cinc segles de la primera trobada entre europeus i oceànics» (9 de març):

Proper webcast del Cicle V Centenari I Circumnavegació. Magallanes-Elcano

El retorn de Elcano. Objectiu, la tornada al món
13 maig 2021 a les 19.00 h

A càrrec de:
Tomás Mazón, autor del llibre Elcano, viatge a la història, i del web rutaelcano.com

20/04/2021

Dimarts 20 d’abril a les 10.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, amb la col·laboració de l’Aula Cervantes Yakarta, Ambaixada d’Espanya a Indonèsia i la Comissió V Centenari.