06/05/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

La Xina s’ha convertit en els darrers anys en la segona potència econòmica mundial i el seu pes polític és creixent a tot el món. Com està afectant això als països en desenvolupament, i en particular a Amèrica Llatina? En aquesta tercera conferència del cicle Estudis Globals d’Àsia Oriental analitzarem l’estratègia de la Xina a Amèrica Llatina, tot abordant tres de les seves àrees més importants: el comerç, les inversions i el finançament.

També tractarem alguns dels temes més importants per a les dues regions, com les inversions xineses en recursos naturals o la compra de productes agrícoles com la soja. Encara parlarem de tendències globals i xifres macroeconòmiques, també posarem exemples concrets i testimonis directes sobre el terreny, tant de diplomàtics xinesos com de ciutadans llatinoamericans. A través d’aquest viatge intentarem respondre a les següents preguntes: quines són les prioritats de la Xina a Amèrica Llatina? Està sent la seva influència positiva o perjudicial per als països llatinoamericans? Què ens diu tot això sobre el present i futur paper de la Xina com a superpotència?

A través d’un programa de conferències impartides per destacats especialistes, el cicle Estudis Globals d’Àsia Oriental, organitzat pel Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i per Casa Àsia, amb la col·laboració del grup d’investigació GREGAL (UAB), analitza les dinàmiques socials, culturals, polítiques, econòmiques i mediambientals que emergeixen des d’Àsia Oriental i influeixen en la resta del món convertint aquesta àrea en el motor més dinàmic de la globalització.

El Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB) és un màster pioner en la formació de professionals experts en les interaccions socioeconòmiques, polític culturals i mediambientals amb Àsia Oriental, i ofereix una formació interdisciplinària, connectada amb l’entorn professional internacional.

Paraules de benvinguda:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius, Casa Àsia

Presenta:
Prof. David Saurí, Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental, UAB

Modera:
Joaquín Beltrán, departament de Traducció i Interpretació i d’Estudis d’Àsia Oriental Àrea d’Estudis d’Àsia Oriental, UAB

A càrrec de:
Daniel Méndez Morán, periodista i llicenciat en Estudis d’Àsia Oriental. Va viure a Pequín entre 2007 i 2014, on va estudiar xinès a la Universitat de Pequín i va treballar en la Televisió Central de Xina (CCTV). Va col·laborar amb diferents mitjans de comunicació, entre ells El Confidencial (Espanya), Reforma (Mèxic), El Tiempo (Colòmbia) o Ràdio França Internacional, cobrint l’actualitat política, econòmica i cultural de la Xina i Àsia. El 2010 va fundar la pàgina ZaiChina (http://zaichina.net), especialitzada en comunicació, propaganda i xarxes socials, tot impartint conferències sobre aquests temes a la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Autònoma de Madrid o la Universitat Oberta de Catalunya. Després de dos anys d’investigació, el 2018 va publicar el llibre El pla de la Xina a Amèrica Llatina que analitza l’expansió econòmica, geoestratègica i cultural del gegant asiàtic en els països llatinoamericans.

Properes conferències en línia del cicle ‘Estudis Globals d’Àsia Oriental’:

Dijous, maig 27 19.00 h a 20.30 h
“Remaking Kurosawa: Scaling up Kakushi Toride no Sant-Akunin (The Hidden Fortress)?”
A càrrec de Dolors P. Martinez, University of Oxford

Dijous, 10 de juny de 19.00 h a 20.30 h
“Mapping Environmental Conflicts: A Global Overview and the East Asian Story”
A càrrec de Joan Liu, la Xina Agricultural University & ICTA-UAB

Dijous, 1 de juliol de 19.00 h a 20.30 h
“Global Governance, a ‘Gaggle of Gs’ and Japan”
A càrrec d’Hugo Dobson, University of Sheffield

Coordinen el cicle:
David Saurí i Blai Guarné, coordinadors de l’Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental (UAB).

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

Consulta el Webcast: «Climate Change, Energy and East Asia» (18 de març):

Consulta el Webcast: «Culture in an Evolving World: The International Popularity of K-pop and its Core Message» (8 d’abril):

06/05/2021

Dijous, 6 de maig de 19.00 h a 20.30 h

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Màster Oficial en Estudis Globals d’Àsia Oriental de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Casa Àsia, amb la col·laboració del Grup d’Investigació GREGAL (UAB).