11/02/2021 | Activitats > Política i societat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Acompanyat de boniques imatges curosament seleccionades, aquest webcast proposa un recorregut des dels orígens de la cal·ligrafia i la pintura xinesa fins als nostres dies. La ponent María Eugenia Manrique ens endinsarà en les principals influències, els diferents estils, els materials i la seva elaboració artesanal, així com el mètode com a via de transmissió al costat dels més rellevants artistes: antics i contemporanis.

Presenta:
Rafael Bueno, director de Política, Societat i Programes Educatius de Casa Àsia.

A càrrec de:

Maria Eugenia Manrique, llicenciada en Belles Arts. Ha realitzat estudis de formació en cal·ligrafia i pintura tradicional xinesa. Al 2012 va obtenir el grau de 4rt Dan en cal·ligrafia japonesa atorgat per la fundació Nihon Shuji Kyoiku Zaidan (Japó), és membre de la International Chinese Calligraphy and Ink Painting Society (Japó). Al 1990 va obtenir el Bronze Price, premi de pintura Osaka International Triennale d’Osaka (Japó), ael 2013 va rebre un reconeixement de mèrit especial a l’Exposició Internacional de Cal·ligrafia i Pintura Xinesa, Museu d’Anshan (Xina) i al 2014 el gran premi de Sumie – Exposició Internacional de Cal·ligrafia i Pintura Xina, Museu d’Anshan (Xina). Resideix a Barcelona, Espanya, on imparteix classes de Pintura Oriental / Sumie.

mariaeugeniamanrique.wordpress.com. Autora dels llibres Pintura Zen – mètode i art del sumi-e, Paraules amb cor, Art, natura i espiritualitat. Evocacions taoistes, i Saviesa de l’antiga xinesa: proverbis, contes i llegendes del Cheng i u, publicats a Editorial Kairós.

Podrás seguir també aquest webcast a Youtube en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

11/02/2021

Dijous 11 de febrer a les 19.00 h
Inscripcions obertes.

Online. 24 hores abans de l’acte les persones inscrites rebran la informació necessària per accedir-hi.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia.