23/02/2021 | Activitats > Diversitat i Interculturalitat
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.cat/formacion

Quin és el perfil dels universitaris xinesos que venen a estudiar a Barcelona? Per què trien la nostra ciutat? El proper dimarts 23 de febrer analitzarem els avantatges que ofereix Barcelona per als joves estudiants xinesos, i els seus interessos en el sistema universitari de la ciutat. A més a més, comptarem amb el testimoni de diversos estudiants xinesos que participaran en el debat «Estudiar a Barcelona», moderat pel periodista Luis Benvenuti.

Programa

Benvinguda institucional:

  • Júlia Miralles de Imperial, delegada de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona
  • Lu Cijun, cònsol general adjunta de la R.P. Xina
  • Javier Orduña, codirector de la Fundació Institut Confuci de Barcelona

Una visió des de la Xina. Què busquen els estudiants xinesos?

  • Javier Fernández Díaz, assessor tècnic a la Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a Pequín.

Coneix les universitats de Barcelona

Videos de presentació de les principals universitats de Barcelona:

  • Universitat de Barcelona
  • Universitat Autònoma de Barcelona
  • Universitat Pompeu Fabra
  • Universitat Politècnica de Catalunya
  • ESADE
  • Blanquerna-URL

Taula rodona: “Estudiar a Barcelona: testimonis d’estudiants xinesos”

Modera: Luis Benvenuti, periodista

  • Liang Jialing, Xi’an. Graduada del màster en Traducció entre Llengües Globals: Xinès-Espanyol de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), actualment està cursant el programa de doctorat a la mateixa universitat.
  • Nancy Xiaowen Jiang, Pequín. Estudia un MSc. en Business Analytics i un doble MSc. a International Management (CEMS) a ESADE Business School. És graduada de la Universitat de Pequín.
  • Lu He, Daqing. Estudiant de doctorat en Geotechnical engineering, a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). President de l’Associació d’estudiants xinesos de la UPC.
  • Lu Zujia, Nanning. Zujia és estudiant de doctorat en astronomia i astrofísica amb una beca de la Xina Scholarship Council a la Universitat de Barcelona (CSC-UB). És graduat de la Guangxi University i afiliat a l’Institute of Cosmos Sciences de la Universitat de Barcelona.
  • Weiwei Qiu, Barcelona. Estudia Global Communication Management a la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna, Universitat Ramon Llull.
  • Yifan Miao (逸凡), Jiangsu. Yifan s’ha graduat a la Universitat Autònoma de Barcelona amb un MSc en traducció, interpretació i estudis interculturals. Actualment està cursant un doctorat en traducció i estudis interculturals en la mateixa universitat.

La sessió comptarà amb traducció simultània xinès-castellà i castellà-xinès via ZOOM. 

Més informació de l’Any Nou Xinès amb Barcelona

L’Any Nou Xinès amb Barcelona és una celebració sorgida gràcies a la iniciativa de les entitats xineses de la ciutat de Barcelona, representades per l’Associació d’Artistes Huaxing, de la Fundació Institut Confuci de Barcelona i de Casa Àsia amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona. L’organització rep, a més, el suport oficial del Consolat General de la R.P. Xina a Barcelona, així com la col·laboració de nombroses entitats xineses i catalanes establertes a Barcelona.

A causa de les restriccions de reunió i celebració d’actes culturals en els espais públics, al 2021, es durà a terme la 8a edició de la celebració en un nou format, en la qual un nombre important d’activitats es realitzarà completament en línia, mantenint l’esperit de diàleg, intercanvi i participació ciutadana.

L’Any Nou o Festa de la Primavera (春节 chūnjíe), és la més important de totes les festes tradicionals de la Xina. Se celebra també en altres països d’Àsia Oriental, com Corea, el Japó o el Vietnam. La Festa de la Primavera es regeix pel calendari lunar, per la qual cosa les seves dates varien cada any en referència al calendari gregorià. Al 2021 el primer dia del calendari lunar xinès correspon a l’11 de febrer, data en la qual es donarà la benvinguda a l’any del bou.

Bon Any Nou!

Podràs seguir també aquest webcast a Youtube (sense traducció) en aquesta mateixa pàgina el dia i hora indicats:

23/02/2021

Dimarts 23 de febrer de 10.00 h a 11.30 h
(9.00 h-10.30 h horari GMT)
Inscripcions obertes.

Online.

Activitat gratuïta.

Casa Àsia, Any Nou Xinès amb Barcelona, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna. Universitat Ramon Llull, Universitat Autònoma de Barcelona, ESADE- Universitat Ramon Llull, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra i Conselleria d’Educació de l’Ambaixada d’Espanya a la Xina.