25/02/2021 | Activitats > Economia i empresa
Activitat tancada
Consulta la nova oferta formativa aquí: www.casaasia.es/formacion

A diversos països asiàtics hi ha desplegat un gran talent espanyol representat per investigadors que participen de manera activa en diferents ecosistemes de coneixement entre els quals destaquen el de la investigació científica i tecnològica a la Xina.

El proper 25 de febrer la Casa Asia, la Fundació Consell Espanya Xina, i la Xarxa d'Investigadors Xina-Espanya (RICE) organitzen el seminari online “Investigar a la Xina”, dirigit a estudiants (graduats, doctorands d'últim any i investigadors postdoctorals) interessats a emprendre una carrera investigadora al país asiàtic.

El seminari consistirà en una taula rodona moderada per la periodista Ana Fuentes, excorresponsal a Àsia, i en què participaran quatre experts de diverses àrees que han desenvolupat part de les seves investigacions a la Xina.

Programa

benvinguda

· Eva Garrido, directora de la Fundació Consell Espanya Xina
· Amadeu Jensana, director d'Economia i Empresa de Casa Asia
· Pedro Laborda, president de RICE Xina

taula rodona

· Moderada per: Ana Fuentes, periodista, ex corresponsal a Àsia

· Carmen Morcelle, postdo a Fudan University (Xangai) des del 2018 fins al 2020. Biòloga molecular i cel·lular (Biomedicina)
· Carlos Navarrete, cap grup al Wilczek Quantum Center de la Universitat Shanghai Jiao Tong des de 2019. (Física quàntica)
· Nerina Pedra, professora d'espanyol i investigadora de cognició i didàctica de la llengua. Peking University/Universitat de València. (Lingüística computacional)
· Pedro Laborda, professor catedràtic i cap de grup des de 2019 a Nantong University (Fitopatologia)

El perfil dels participants

· Carmen Morcelle: llicenciada en Biologia a la Universitat d'Alcalá i doctorada en Biomedicina per la Universitat de Barcelona, ​​entre el 2018 i el 2020 es va incorporar com a postdoc al Molecular i Cellular Biology Lab (MCB), dins dels Instituts de Ciències Biomèdiques de la Universitat de Fudan , a Xangai.

· Carlos Navarrete: va estudiar Física Teòrica i es va doctorar en Òptica Quàntica a la Universitat de València. Va ser investigador i cap de grup als Instituts Max Planck d'Òptica Quàntica i de Ciències de la Llum. Des d'abril del 2019 és professor associat i cap de grup al Wilczek Quantum Center de la Universitat Shanghai Jiao Tong.

· Nerina Pedra: graduada en Llengües Modernes i màster en didàctiques del xinès i estudis d'Àsia Oriental per la Universitat de Granada. Va ser professora d'espanyol a la Universitat de Pequín entre el 2018 i el 2020.

· Pedro Laborda: llicenciat en Química Orgànica, va realitzar tasques d'investigador postdoctoral a la Nanjing Agricultural University. El 2018 va aconseguir una plaça de professor titular a Jiangsu Academy of Agricultural Sciences i el 2019 va promocionar professor titular a la Universitat de Nantong, on actualment dirigeix ​​el seu propi grup de recerca.

25/02/2021

Dijous 25 de febrer de 13.00 ha 14.15 h
Inscripcions obertes.

Online.

Activitat gratuïta.

Casa Asia, la Fundació Consell Espanya Xina ia Xarxa d'Investigadors Xina-Espanya (RICE), amb la col·laboració de l'Ambaixada d'Espanya a la Xina, la Fundació Areces, l'Institut Confuci de Madrid, la Fundació Institut Confuci de Barcelona, ​​la Universitat Castella-la Manxa i l'Institut Confuci Universitat de Saragossa.