Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Infantil > El cant a l'amor i a la fraternitat de la poesia de Rahman Baba

El cant a l'amor i a la fraternitat de la poesia de Rahman Baba

Documentals

Pakistan és un petit país rodejat de múltiples cultures i diferents civilitzacions. Una d'aquestes és la dels pastuns, on la poesia de l'Avi Rahman és apreciada per tots pel seu estil simple i que conecta amb la realitat pastun.
Descobreix als pastuns i la gran influència de la poesia de Rahman Baba a la cultura afgana!

Pakistàn:
Pakistàn (nom oficial, Islami Jamburiya-e-Pakistan, República Islàmica de Pakistàn), república del sud de Asia que limita al norte y al noroeste con Afganistán, al noreste con el estado indio de Jammu y Cachemira, al este y sureste con otros estados de la India, al sur con el mar Arábigo y al oeste con Irán. Pakistán tiene una superficie de 796.095 km². La capital de Pakistán es Islamabad y Karachi su principal ciudad.

La posesión de Jammu y Cachemira es causa de disputa con la India. Pakistán alcanzó la independencia en 1947 y hasta diciembre de 1971 incluía la provincia de Pakistán Oriental, que después de su secesión de Pakistán tomó el nombre de Bangladesh.

Pastunes:
Los pastunes son un grupo étnico de unos 25 millones de personas que constituyen la mitad de la población de Afganistán, la mayoría en la Frontera Noroeste pakistaní.

b>Pakistan:
Pakistan (nom oficial, Islami Jamburiya-e-Pakistan, República Islàmica de Pakistàn), república del sud d'Àsia que limita al nord i al nord-oest amb Afganistan, al nord-est amb l'estat indi de Jammu i Caixmir, a l'est i sud-est amb altres estats de l'Índia, al sud amb el mar Aràbic i al oest amb Iran. Pakistan té una superfície de 796.095 km². La capital de Pakistan és Islamabad i Karaxi la seva principal ciutat.

La possessió de Jammu i Caixmir és motiu de disputa amb l'Índia. Pakistan va aconseguir la independència al 1947 i fins desembre de 1971incluïa la província de Pakistan Oriental, que, després de la seva secessió de Pakistan va prendre el nom de Bangladesh.

Pastuns:
Els pastuns són un grup ètnic d'uns 25 milions de persones que constitueixen la meitat de la població d'Afganistan, la majoria a la frontera nord-oest pakistanesa.

Afganistan:
Nom oficial, Dowlat-e Eslami-ye-Afghanestan o Di Afganistan Islami Dawlat, Estat Islàmic d'Afganistan. República del sud-oest d'Àsia que limita al nord amb Turkmenistan, Uzbekistan i Tajikistan; a l'est amb Xina, l'estat indi de Jammu i Caixmir i Pakistan; al sud amb Pakistan i al oest amb Iran.

Afganistan té una figura casi el·líptica, amb una longitud màxima, de nord-est a sud-est, de 1.450 km i una amplada de 725 km. Té 652.225 km² de superfície.

Últimament, el nom dels pastunes ha vingut tristament relacionat amb el moviment dels Taliban, donat que majoritàriament pertanyen a la aquesta ètnia. Però la majoria dels pastuns prefereixen el cant a l'amor i a la fraternitat de la poesia Rahman Baba, el poeta que tots els pastuns, rics, pobres, educats, analfabets, dona o home, és capaç de recitar o cantar de memòria.

Abdul Rahman va néixer a Bahadur Kili al 1651, dintre de la tribu Mohmand. Va morir al 1710. Baba és un tractament de respecte que significa pare o avi. La seva curta obra poètica és el segon text més popular entre els pastuns, només després de la Corà. L'obra de Rahman es transmet també de forma oral. Alguns dels poetes dels seus recitals són analfabets.

Rahman Baba és el gran poeta de la literatura pastun. Escriu des de l'amor universal, l'honestedat i la sinceritat, en un estilo simple, fàcil y que connecta amb la realitat diària dels pastuns d'abans i d'avui.

Considerat un dervix sufí, o místic musulmà, influït pel sufisme persa, la seva poesia té sens dubte una base religiosa, perè en contacte directe amb la realitat pràctica. És fàcil trobar descripcions d'activitats agrícoles o ramaderes del dia a dia formant part de les seves poesies, juntament amb al·lusions constants a l'amor universal

Descobreix als pastuns i la gran influència de la poesia de Rahman Baba a la cultura afgana!
afgana!

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest