Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Infantil > Documental: "Bugaderia Ganges"

Documental: "Bugaderia Ganges"

Documentals

El Ganges és el riu més important del subcontinent indi. I també és el riu sagrat per excel·lència pels hindús, raó per la qual a la seva riba se celebren moltes cerimònies religioses. Però els habitants dels pobles pels quals passa també utilitzen les seves aigües per altres coses, com per exemple, rentar la roba.

Vols veure el que fan els indis a la riba d'aquest gran riu?

Ganges
Ganges (en hindi, Ganga; en bengalí, Padma), és el riu més important del subcontinent indi. Neix a la vessant meridional de l'Himalaia corresponent a l'estat d'Uttar Pradesh, al nord de l'Índia. Excepte pels nombrosos ramals que formen el delta oriental en territori de Bangla Desh, el riu segueix el seu recorregut per terres de l'Índia.
La conca del Ganges, una de les regions més fèrtils del món i també una de les més densament poblades, s'estén entre l'Himalaia i les muntanyes Vindhya, abastant més de 1.000.000 de km2 de superfície.

El Ganges, que té una longitud d'uns 2.510 km, neix en un camp de gel entre dos muntanyes de l'Himalaia que superen els 6.700 metres. Brolla com a riu Bhagirathi d'una cova de gel a 3.139 m d'altitud, descendint a un ritme de 67 m per quilòmetre de recorregut. A uns 16 km de distància està el temple de Gangotri, el primer que es troba a la seva riba i un centre de peregrinació tradicional. A Devaprayag, a 214 km del seu naixement, el Bhagirathi s'uneix al riu Alaknanda i junts formen el Ganges.

El Ganges és pels hindus el riu sagrat per excel·lència, com s'evidencia en les nombroses cerimònies religioses que se celebren a les ciutats per les quals discorre, com Benarés, Hardwar i Allahabad.

Varanasi
Benarés o Varanasi, ciutat del nord de l'Índia, a l'estat de Uttar Pradesh, a la riba septentrional del riu Ganges. Està situada en una regió fèrtil en la qual es produeix canya de sucre i cereals. La ciutat és també un important centre comercial. Es fabriquen brocats de seda, fil d'or i plata, treballs de filigrana i articles de llautó.

Hi ha alguns edificis construïts durant el segle XVI, tot i que el regne de Kashi va ocupar el seu actual emplaçament en l'antiguitat. Els hindús la consideren la ciutat més sagrada de l'hinduisme; els peregrins arriben a Benarés des de tot el món i els relats de peregrinacions es remunten al segle VII.

Grans multituts es reuneixen al llarg del riu sagrat Ganges, on uns terraplens (o ghats) condueixen a l'aigua. Els hindús creuen que la immersió al Ganges purifica els pecats i que morir a la seva riba porta a la salvació, les parts anivellades dels ghats s'utilitzen per les pires funeràries.

Des de Ramnagar, a través del riu, la ciutat de Benarés dóna una impressió d'esplendor que es dissipa quan mirem amb més atenció. Els estrets carrers serpentegen tortuosament entre edificis pintats o treballats, molts dels quals tenen galeries penjants. Entre més de 1.000 temples, els més coneguts són la mesquita d' Aurangzeb, l'observatori del rajà Jai Singh i el temple de Durga (ambdós construïts al segle XVII) i el més sagrat de tots els temples, el Bisheshwar, o temple Daurat. Benarés és també un centre d'erudició, especialment de l'estudi del sànscrit, que es desenvolupa a l'Escola de Benarés (1971) i rep subvencions econòmiques del govern. La Universitat Hindú de Benarés (1916) va ser la primera universitat confessional de l'Índia, també és la seu de la Universitat Varanasaya-Sanskrit, fundada al 1958. Població (2001), 1.100.748 habitants.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest