Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Infantil > Documental: "Els Sadu, els ascetes de l'Índia"

Documental: "Els Sadu, els ascetes de l'Índia"

Documentals

Els sadu o baba són homes que han renunciat a quasi totes les coses en la vida per intentar arribar a la unió amb allò diví. Per aconseguir-ho poden arribar a utilitzar una sola cama durant anys, a cobrir-se el cos amb cendres o a renunciar a anar vestits.

Coneix a un d'aquest baba, que parla en espanyol!

El Misticisme és un coneixement immediat, intuïtiu de Déu o d'una realitat essencial, adquirit mitjançant experiències religioses personals. Hi ha grans variacions tant en la forma com en la intensitat de l'experiència mística. Tot i això, l'autenticitat d'aquesta experiència no depèn de la forma, sinó del tipus de vida posterior a aquesta.
La vida mística es caracteritza per un augment de productivitat, serenitat i alegria, mentre que els aspectes interiors i exteriors harmonitzen en unió amb allò diví. S'han elaborat complexes teories filosòfiques amb l'objectiu d'explicar el fenomen del misticisme, inclosa la seva manifestació en alguns credos seculars en aparença ateus.

Misticisme hindú
Potser l'hinduisme és la creença que compta amb una tradició mísitca més antiga. A la filosofia hindú, i de manera molt acusada en el sistema filosòfic conegut com el Vedanta, el jo o atmàn d'una persona, s'identifica amb el suprem jo o brahaman de l'univers. Es considera que l'aparent separació i individualitat entre de sers i esdeveniments és una il·lusió (en sànscrit, maya) o una convenció del pensament i el sentiment. Es pot dissipar aquesta il·lusió aconseguint la identificació essencial d'atmàn i brahman. Quan el religiós iniciat ha superat la ignorància absoluta (en sànscrit, avidya), de la qual depèn l'aparent possibilitat de separació entre subjecte i objecte, de jo i no jo, s'arriba l'estat místic d'alliberació o moksha.
La filosofia hindú del ioga incorpora potser la més completa i rigorosa disciplina mai dissenyada per transcendir el sentiment d'identitat personal i facilitar el camí per una experiència d'unió amb el jo diví. Per la seva pròpia tradició, el misticisme ha estat a l'esfera dels sadhus, que arriben a meritoris extrems de misticisme en el compliment de les seves devocions, com per exemple utilitzar durant anys una sola cama o renunciar a vestir-se. Maneres d'actuar com aquestes són considerades com un corol·lari de la batalla espiritual per aconseguir l'alliberació mística.

India
India (nom oficial, Bharat Juktarashtra, República de l'India), república federal situada al sud d'Àsia, que comprèn, juntament amb Pakistan i Bangladesh, el denominat subcontinent indi. L'Índia és el setè país més extens del món i el segon més poblat, després de la Xina. Des del punt de vista geogràfic, està format per tota la península índia i parts del continent asiàtic.
Limita al nord amb Afganistan, Tibet, Nepal i Butan; al sud amb l'estret de Palk i el golf de Mannar, que el separa d'Sri Lanka, i l'oceà Índic; a l'oest amb el mar Aràbic i Pakistan; a l'est amb Myanmar (Birmània), el golf de Bengala i Bangla Desh, que quasi separa per complet el nord-est de l'Índia de la resta del país.
Oficialment denominada República de l'Índia (en hindi Bharat Ganarajiyá), és membre de la Commonwealth. Juntament amb Jammu i Caixmir (l'estatut júridico-territorial definitiu del qual encara no s'ha determinat), l'Índia té una superfície de 3.165.596 km². La capital de l'Índia és Nova Delhi i la ciutat més gran és Bombai.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss

Cerca al web de Casa Àsia
Casa Asia a la xarxa:
Facebook Twitter Youtube Flickr Spotify LinkedIn Foursquare

Agenda

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic

Mapa interactiu d'Àsia-Pacífic
Descobreix Àsia, país a país


  • Bann_bambu
  • Bann_interculturalidad
  • Bann_affbcn
  • Bann_europa
  • Bann_inhouse
  • Bann_turismo
  • Bann_innova
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Recinte de Can Tiana | c/ Bolivia, 56 | 08018 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest