Casa Àsia

Accessos directesCap_casaasia
Infantil > Crea el teu propi estel

Crea el teu propi estel

Manualitats

Sabies que els estels existeixen des de fa almenys 2000 anys? Encara que no se sap molt sobre el seu origen, molts pobles d'Àsia, sobretot la Xina i el Japó, tenen aquest divertit joc com part de les seves llegendes. Així que prepara't per fer volar el teu estel!

Material
Què és el que necessitem?
- corda
- 1 bossa de plàstic
- 2 pals fins de fusta o bambú o metall
- pintura
- un pinzell
- cinta adhesiva forta
- cordill per a estels
- una bobina o mànec

Preparació
En primer lloc, hem d'agafar la bossa i tallar-la en forma de rombe. Ara, hem de tallar els pals de la mateixa grandària que l'estel, és a dir, un pal serà de la grandària del costat més gran i l'altre de la grandària del costat més petit.
Després, hem de creuar els pals i lligar-los al centre. Amb això, es fa la base, l'estructura de l'estel.
Una vegada tenim l'estructura, hem d'enganxar-la a l'estel (la bossa de plàstic) amb cinta adhesiva. Després hem de donar la volta a l'estel i posar un tros de cinta adhesiva just en el punt on es creuen els dos pals perquè, així, el plàstic estarà protegit per a quan passem el cordill.
Ara hem de tallar un tros de cordill per a estels, el doble de grandària que l'altura de l'estel, i passarem un extrem del cordill per la part frontal de l'estel i enrotllarem diverses vegades el centre de l'estructura. Finalment hem de tornar a passar-lo per davant lligant-lo molt fort. Aquesta part es diu brida.
Ja la tenim gairebé feta, ara hem de donar la volta a l'estel i passar l'altre extrem del cordell per la part inferior de l'estel i estirar amb cura fins que quedi tibant.
Ara hem de lligar el cordill volador amb els estreps llargs, un poc més amunt del centre.
Ja està l'estel fet, però ara falta decorar-lo i fer la cua. La cua és el que dóna estabilitat a l'estel. N'hem de fer una amb plàstic, cinc vegades l'altura de l'estel.
I, ja està, però recorda no pots fer volar un estel prop de pals i línies d'electricitat, ni quan plogui tampoc has d'utilitzar-la perquè els estels atrauen l'electricitat.

Share to Twitter Share to Facebook Share to LinkedIn Share to Google Reader Share to Yahoo Share to delicious Share to NetVibes Share to Digg Share to Menéame Share to La Tafanera Rss
Casa Asia
Casa Àsia | Seu Social | Pavelló de Sant Manuel. Recinte Modernista de Sant Pau | Sant Antoni Maria Claret, 167 | 08025 Barcelona | +34 93 368 08 36
Centre Casa Asia - Madrid | Palacio de Cañete | Calle Mayor, 69 | 28013 Madrid | +34 91 360 01 94
© CASA ÀSIA 2016. Avís legal. Produït per rodest