07/11/2021 | Actualitat

El jurat de la secció oficial de l’Asian Film Festival Barcelona 2021 (AFFBCN) ha decidit atorgar el premi a la millor pel·lícula del certamen a Anima de la directora xinesa Cao Jinling. El director Mirlan Abdykalykov (Kirguizistan) ha rebut el premi a la millor direcció per Running to the Sky, mentre que el cineasta Raymund Ribay Gutiérrez ha estat guardonat amb el premi al millor guió per Verdict. El jurat, reunit aquest diumenge 7 de novembre i integrat per Rosa Vergés, Maria Molins, Sahraa Karimi, Luke Eve i Jessé Miceli, ha concedit dues mencions especials: a l’afgana My Childhood, My Country, de Phil Grabsky i Shoaib Sharifi, i a Drive My Car de Ryusuke Hamaguchi.

L’AFFFBCN 2021 ha reunit quatre jurats més, que han atorgat respectivament els següents premis en cadascuna de les seccions corresponents (Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial), totes a competició.

• Secció Oficial Panorama: millor pel·lícula per a l’índia Where is Pinki? de Prithvi Konanur, millor director per a Maxim Dashkin (Kirguizistan) per Far Frontiers, millor guió per a Bedridden de Riri Riza (Mongòlia) i menció especial per a A Balance del japonès Harumoto Yujiro.

• Secció Discoveries: millor pel·lícula per a la xinesa Bipolar, de Queena Li; millor director per a Kiyé Simon Luana (Laos) per Good-bye Mr Wong; millor guió per a la kazakha 18Khz de Farkhat Sharipov, amb menció especial per a The Forbidden Strings, de l’afganès Hassan Noori.

• Secció Netpac: millor pel·lícula per a Eternally Younger Than Those Idiots, del japonès Ryohei Yoshino.

• Secció Especial: millor pel·lícula per a la producció iraniana Walnut Tree i millor direcció per al director d’aquesta, Mohammad Hossein Mahdavian; millor guió per a la iraniana Drown de Mohammad Kart. Premi especial del jurat a la producció mongola The Woman, d’Otgonzorig Batchuluun.

A més a més, el Premi del Públic ha estat per la pel·lícula de cloenda del festival, Better Days del director Derek Kwok-cheung Tsang (Honk Kong), amb una puntuació de 4,77 sobre 5.

“A les portes del desè aniversari de l’AFFFBCN l’any vinent, l’Asian Film Festival Barcelona 2021 es clausura tot havent experimentat una important ampliació de temes i narratives, i un augment considerable de les respectives audiències. Es tracta d’un festival geogràfic que ha abastat més de vint-i-cinc nacionalitats i països, a partir d’una diversitat multicultural on l’accés i el coneixement del qual privilegia el cinema. La valoració es basa en les puntuacions positives dels jurats de les cinc seccions (Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial) i dels públics, tant nous com aquells assidus, a favor d’un cinema més inclusiu, com el que hem programat en aquesta edició”, declara Menene Gras Balaguer, directora del certamen.

Un cop concedits els premis, la celebrada pel·lícula hongkonesa Better Days (2019) del director Derek Tsang ha clausurat la novena edició de l’Asian Film Festival aquest diumenge, 7 de novembre, en què ja és la seu principal del certamen, els Cinemes Girona.

Així, un any més ha finalitzat l’únic festival especialitzat en cinema d’autor asiàtic de la capital catalana, coincidint amb la celebració del 20è aniversari de Casa Àsia. Tot i això, encara es pot veure, ja fora de competició, la Retrospectiva Satyajit Ray a la Filmoteca de Catalunya, que va començar el 4 de novembre passat i s’estén fins a l’11 de desembre, a més de la selecció de films que es poden veure a Filmin fins al 14 de novembre.

L’AFFBCN 2021 s’ha celebrat entre el 27 d’octubre i el 7 de novembre i ha projectat més de 120 pel·lícules de 26 països de la regió Àsia-Pacífic, la major part en format físic. Les seus d’aquesta edició del Festival han estat CaixaForum, Cinemes Girona, Institut Francès i Filmoteca de Catalunya, mentre que la plataforma de cinema Filmin ha acollit la programació en línia.

El festival ha comptat un any més amb el suport de l’Institut de Cultura de les Empreses Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Catalunya Film Festivals, l’Agència EFE i Betevé, entre d’altres .

9è Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2021

www.asianfilmfestival.barcelona

Dates: del 27 de octubre al 7 de noviembre
Seus: CaixaForum, Cinemes Girona, Institut Francès i Filmin (online)

Contacte premsa:  Estela Morón  |  630 431 664  |  [email protected]
Director de Comunicació:  Josep Casaus  |  [email protected]

Compartir