27/03/2020 | Actualitat

Procediment a seguir

La nostra professora, Madoka Kubota, que porta impartint cursos de Shodo i poesia a Casa Àsia des de fa temps, crearà una paraula composta de dos kanji que compartirem des dels perfils de Casa Àsia a Twitter, Facebook i Instagram, i a partir d’aquí qualsevol interessat podrà reproduir-lo. A més de el vídeo, en el qual es mostrarà el traç del pinzell per part de Madoka Kubota de principi a fi, s’adjuntarà un pdf amb les indicacions per a la seva execució.

Una vegada que la persona hagi creat el seu propi kanji, seguint l’original proposat per Madoka Kubota, només haurà de publicar-lo i compartir-lo des de les seves xarxes socials, etiquetant Casa Àsia. D’aquesta manera, Casa Àsia podrà recopilar totes les propostes de kanji dels participants, i, finalment, el millor de tots serà escollit per la nostra professora. El guanyador rebrà com a premi un kanji personalitzat a càrrec de la pròpia professora.

Les 5 càpsules de vídeo Shodo es publicaran a les xarxes socials de Casa Àsia els dilluns al matí dels dies 30 de març, 6, 13, 20 i 27 d’abril. De el total de kanjis publicats Madoka Kubota triarà el millor i el 30 d’abril comunicarem el resultat. En cas que es decidís ampliar la formació, ja es comunicaria degudament.

Cal·ligrafia japonesa

L’idioma japonès compta amb tres sistemes d’escriptura principals: hiragana, katakana i kanji. Els tres tipus d’escriptura són completament diferents. Hiragana i katakana són sil·labaris. El més bàsic i essencial dels tres és l’hiragana. Els nens l’aprenen a l’època pre-escolar, abans de començar amb el katakana i el kanji. L’hiragana és la base de la lectura posterior, i s’utilitza per indicar la pronunciació d’alguns kanjis.

Els kanji són ideogrames d’origen xinès que van ser introduïts al Japó pels voltants del segle IV. Cada un té el seu significat, i s’utilitzen principalment per escriure l’arrel dels verbs, adjectius, alguns adverbis, substantius i els noms propis de persones i llocs. Es tracta del sistema d’escriptura més complex en comparació amb l’hiragana i katakana. Només els kanji bàsics són més de 2.000.

Perfil biogràfic de la nostra professora

La professora Madoka Kubota porta practicant cal·ligrafia japonesa, Shodo, des dels sis anys. Des de 2010 imparteix classes de Shodo i poesia a Casa Àsia, així com en altres organitzacions. També és llicenciada en filologia japonesa i està especialitzada en “Tanka” (estil de poesia de 31 síl·labes) de l’Era Meiji.