10/02/2021 | Actualitat
L’Associació Empresarial Espanya Asean, Asempea i Casa Àsia han subscrit un conveni de col·laboració que té per objectiu la realització d’activitats i projectes conjunts que contribueixin al coneixement i les relacions entre Espanya i els països que integren l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic, ASEAN.

En base a aquest marc, la cooperació entre les dues institucions inclou la celebració de trobades, webinars o seminaris que siguin d’interès per a ambdues institucions a fi de donar a conèixer les oportunitats que presenta l’ASEAN dins el món empresarial, així com l’elaboració d’informes, escrits, documents, o estudis d’índole empresarial que ajudin a impulsar el coneixement sobre el Sud-est Asiàtic.

L’acord també estipula la difusió sobre assumptes relatius a l’ASEAN, o als països que la formen, que puguin ser d’interès per als socis d’ambdues entitats, i l’intercanvi d’informació i de publicacions en els seus respectius àmbits d’activitat.

Per tal d’establir un seguiment i avaluació de les activitats relacionades amb el conveni, s’ha constituït una comissió de seguiment integrada per dos representants designats per Casa Àsia i altres dos designats per Asempea.

Aquest conveni té una vigència de dos anys, i s’ha formalitzat digitalment per part de Tomás González en representació d’Asempea i per Javier Parrondo, director general de Casa Àsia.

Per posar en marxa aquest Acord, el proper 24 de febrer, les dues entitats celebraran un webinar sobre “L’auge de el Sud-est asiàtic: claus per a un millor posicionament estratègic d’Espanya a la regió” en el qual també participarà el Reial Institut Elcano.

L’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic, ASEAN, amb seu a Singapur, va ser fundada el 1967 i està formada per deu països, Filipines, Singapur, Brunei, Vietnam, Laos, Indonèsia, Malàisia, Tailàndia, Myanmar i Cambodja, amb una població conjunta d’uns 650 milions de persones.

Informació corporativa

Asempea és un projecte que abasta a Espanya i als deu països que conformen l’Associació de Nacions del Sud-est Asiàtic (ASEAN), i l’objectiu principal és promoure les relacions econòmiques i comercials entre Espanya i aquests països, identificant-se com a soci estratègic per a l’elaboració, desenvolupament o execució de qualsevol pla de negoci que tingui com a origen o destinació Espanya o qualsevol dels països de l’ASEAN.

En l’intent d’aconseguir aquests objectiu l’Associació busca també una coordinació activa entre les administracions públiques i les empreses respectives; i el suport recíproc en l’organització d’activitats i visites bilaterals. Al constituir ASEMPEA, els fundadors comptaven ja amb l’experiència prèvia d’altres dues associacions, la Hispano-Malàisia i la Hispano-Indonèsia, amb lo qual la seva creació no va ser sinó la convergència natural d’aquestes dues en un projecte molt més ampli i molt més ambiciós.

Casa Àsia és un consorci de el sector públic estatal, constituït pel Ministeri d’Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i l’Ajuntament de Madrid, que té per objecte contribuir a un millor coneixement i a l’impuls de les relacions entre les societats d’Àsia i el Pacífic i Espanya, en l’àmbit institucional, econòmic, cultural, i educatiu. Casa Àsia té la seva seu a Barcelona, i compta amb un Centre a Madrid.

Compartir