26/07/2019 | Actualitat > AsiaView
L’Asian Fim Festival Barcelona (AFFBCN) celebra aquest any la seva setena edició amb més d’un centenar de produccions que arriben de 25 països del continent asiàtic: des d’Àsia Central, passant pel Sud-est asiàtic fins Oceania. Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya són les seus principals d’aquest certamen especialitzat en el millor cinema asiàtic, que tindrà lloc a Barcelona del 30 d’octubre al 10 de novembre. Com a novetat, l’AFFBCN avança la seva programació amb amb l´OFF Festival a partir del 4 d’octubre

El festival proposa diversos itineraris cinematogràfics a través de les següents seccions: Oficial, Panorama Oficial, Discoveries, Netpac i Especial, totes a competició. Per segona vegada consecutiva, el festival recull una selecció dels Asian Film Awards (AFA), que concedeix anualment l’Asian Film Awards Academy amb seu a Hong Kong i, per últim, la secció Retrospectiva, organitzada per la Japan Foundation y Filometeca de Catalunya, i que aquest any està dedicada al realitzador japonès Yasujirō Ozu. Tant les pel·lícules de l’AFA com les de Retrospectiva no formen part de la secció oficial a concurs.

La gran majoria dels més de 100 llargmetratges estan realitzats entre 2018 i 2019, als quals cal afegir 25 curtmetratges i 18 pel·lícules de la secció Retrospectiva. Es tracta d’un festival en què predomina tant el cinema d’autor com el drama com a gènere per excel.lencia.

Aquest any el festival incorpora l’OFF Festival amb un monogràfic de cinema iranià (9 pel·lícules) que es projecta a l’auditori de CaixaForum del 4 al 31 d’octubre. L’ OFF Festival també inclou la selecció de 25 curtmetratges i migmetratges procedents de Filipines, Japó, Kazakhstan, Kirguizistan, Tayististan, Xina, Pakistan i Vietnam, que es programen a l’Aula 0 de CaixaForum; 6 documentals realitzats a l’Afganistan, Bangla Desh, Cambodja, el Japó, Indonèsia i Laos al B the Travel Brand Xperience a partir del 7 d’octubre i, finalment, 4 llargmetratges d’Afganistan, Austràlia, el Japó i Mongòlia que es projectaran als Cinemes Girona cada dissabte entre el 5 i el 26 d’octubre. Les 44 produccions de què consta l’OFF Festival són de 2017, 2018 i 2019.

El gruix de pel·lícules de l’AFFBCN 2019 es projectarà del 30 d’octubre al 10 de novembre a les sales dels Cinemes Girona. La pel·lícula “Ayka” (2018) del director kazak Sergei Dvortsevoy obrirà el teló amb una Sessió Especial el 30 d’octubre, mentre que la inauguració oficial del certamen anirà a càrrec de “Still Human” (2018) del realitzador Oliver Chan. La cloenda del certamen serà protagonitzada per “Dying to Survive” (2018) dirigida per Wen Muye. Totes tres producccions formen part de la secció dedicada als Asian Film Awards Academy de 2019 i es projectaran als Cinemes Girona.

L’AFFBCN compte amb quatre jurats  internacionals i un jurat jove integrat per joves asiàtics residents a Barcelona, ​​estudiants de les escoles de cinema de Barcelona i joves cineastes.

Casa Àsia continua un any més amb el seu compromís per tal que Barcelona compti amb un festival que recuperi la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l’accés al públic a les produccions d’aquesta part del món, així com la trobada entre els professionals del sector i de la indústria del cinema. L’AFFBCN 2019 compta amb el suport de l’Agència EFE, Betevé i El Periódico de Catalunya.

Website del certamenhttps://asianfilmfestival.barcelona/2019/

Hashtag: #AFFBCN

Informació pràctica:

Cinemes Girona: C/Girona, 175. Tel. 93118 45 31. Metro Verdaguer. L5

  • Preus: Entrada normal 6 euros. Socis, abonats i estudiants, biblioteques i altres 5 euros. Abonament 10 pel·lícules 40 euros i abonament 5 pel·lícules 23 euros.
  • La compra d’entrades es podrà realizar a taquilla o a través de  http://www.cinemesgirona.cat/

CaixaForum: Av. Francisco Ferrer Guardia, 6-8, Tel. 93 476 86 00. Metro Pl. España. L1, L3.

Filmoteca Catalunya: Plaça de Salvador Seguí, 1-9, 08001 Barcelona. Tel. 93 567 10 70. Metro: L3 Liceu / L2 Paral·lel  Bus: 21 / 24/ 59 / 88 / 91/ D20/ H14/ V11/ V13

  • Preus: Entrada individual: 4 €. Entrada reduïda: 3 €. Entrada programació infantil: 2 € (Infants fins a 12 anys+tarifa reduïda per a dos acompanyants); Amb Carnet Club Super3, entrada gratuïta per al titular del carnet + tarifa reduïda per a dos acompanyants. Filmo 10 (vàlid per a 10 sessions): 20 €
  • Compra d’entrades a taquilla.

Més informació:  http://www.filmoteca.cat/web/la-filmoteca/equipaments/filmoteca-de-catalunya/informacio-practica

Informació relacionada