29/07/2021 | Actualitat
El certamen de cinema asiàtic d’augor, Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2021,​​ arriba aquest any a la seva novena edició, i en el marc de la celebració de el vintè aniversari de Casa Àsia.

El certamen de cinema asiàtic d’autor, Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN 2021, arriba enguany a la seva novena edició, i en el marc de la celebració de el vintè aniversari de Casa Àsia. El AFFBCN pretén un any més apropar el públic nacional produccions de diferents cultures i ètnies que ens arriben des d’Àsia Central, el Sud-est asiàtic i Àsia-Pacífic, permetent l’espectador emprendre un viatge des Kazakhstan, Kirguizistan, Tadjikistan, Afganistan, a Iran, Pakistan , Bangla Desh, Índia, Bhutan, Xina, Hong Kong, Macau, Mongòlia, Corea, Japó, Singapur, Tailàndia, Cambodja, Malàisia, Filipines, Laos, Indonèsia i Vietnam, fins a Austràlia i Nova Zelanda, països presents en totes les edicions de l’AFFBCN.

La programació de l’AFFBCN 2021 se seguirà distribuint entre les següents seccions: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, totes en competició. El festival també integrarà a la seva programació la Retrospectiva dedicada, en aquesta ocasió, a Satyajit Ray (Calcuta, Índia, 1921), que es realitzarà com cada any en col·laboració amb la Filmoteca de Catalunya. A més, aquest any vam obrir un nou front amb la secció New Talents Hong Kong, de la mà de l’HKIFF Hong Kong International Film Festival.

Per a la directora del festival, Menene Gras Balaguer, “es tracta d’un cinema plural i representatiu de la diversitat geogràfica, política, econòmica i cultural d’un continent desigual”. I destaca que quan parlem de cinema asiàtic no podem deixar de referir-nos a l’abast del seu desenvolupament durant l’última dècada.

En aquest marc inclusiu que vol ser el festival es reuneixen totes les produccions que es presenten en l’Asian Film Festival Barcelona | AFFBCN des de la primera edició que va tenir lloc el 2011 fins al moment actual.

D’altra banda, la programació s’amplia amb l’OFF-AFFBCN, que es planteja com una introducció i una extensió de festival, i que permet ampliar el calendari en el qual podem oferir aquest tipus de cinema durant tot l’any. Aquesta ampliació, al seu torn, consta de tres cicles: Cinema d’Àsia fora de Barcelona, ​​Cinema d’Àsia als Cinemes Girona (Retrospectives i Monogràfics) amb periodicitat setmanal, Cinema d’Àsia als Cinemes Girona (Programació escolar) i Cinema d’Àsia a Betevé.

Compartir