02/12/2022 | Actualitat

Casa Àsia col·labora per primera vegada als Premis del Llibre ICAS (IBP) per a les edicions en portuguès i espanyol, i patrocinrà l’edició en castellà del 2023.

El Premi del Llibre de l’ICAS (IBP) s’atorga a publicacions destacades a l’àmbit dels estudis asiàtics, en diferents llengües, i sempre ha estat organitzat al voltant d’àmplies bases interdisciplinàries (ciències socials i humanitats), en lloc de les tradicionals compartimentacions geogràfiques o disciplinàries.

Aquest premi ha passat a ser el principal premi del camp dels estudis asiàtics, amb gairebé 700 llibres, més de 170 tesis i 98 articles enviats el 2021. El termini límit per a la presentació de propostes és el proper 1 de febrer. Organitzat cada dos anys, l’IBP ha passat de ser un petit experiment a un dels premis de llibres més grans

L’organitzador oficial de l’edició en castellà de l’IBP 2023 és Sephis, programa de Recerca sobre la Història del Desenvolupament Sud-Sud, una institució amb 30 anys d’existència, inaugurada pel Ministeri de Cooperació al Desenvolupament d’Holanda i compromesa amb la reducció de les desigualtats i la superació de les asimetries científiques Nord-Sud, que impacten negativament en la producció i la circulació internacional d’idees.

El Premi del Llibre ICAS (IBP) va ser establert el 2003 per la Convenció Internacional d’Acadèmics d’Àsia (ICAS), un espai global on els acadèmics d’Àsia i els actors socials i culturals de tot el món poden entaular diàlegs sobre Àsia que transcendeixen les fronteres entre disciplines acadèmiques i regions geogràfiques.

L’edició en castellà del IBP ja està oberta i el termini per a l’enviament  de propostes finalitza el proper 1 de febrer.

Tota la informació aquí

Compartir