05/03/2021 | Actualitat
Coincidint amb el #ASEMday i el 25è aniversari del procés ASEM (fòrum de diàleg i cooperació entre Europa i Àsia), el diumenge 7 de març tindrà lloc una celebració virtual, organitzada per la Unió Europea juntament amb la Fundació ASEF i el Centre de Belles Arts-Brussel·les (BOZAR), en la qual es presentarà l’exposició “Un passatge a l’Àsia: 25 segles d’intercanvi entre Àsia i Europa”, seguida d’un fòrum de diàleg en directe sobre l’Estat de la qüestió, perspectives i noves formes de cooperació entre els museus d’Àsia i Europa”.

Cada primer de març se celebra el #ASEMday, com a recordatori d’aquest fòrum que va arrencar el 1967 a Bangkok i en el qual participen 53 estats, incloent-hi els 27 estats membres de la UE, la Comissió Europea i el Secretariat d’ASEAN. Fomentar el diàleg polític, enfortir la cooperació econòmica i financera i estimular la cooperació sociocultural i els contactes entre les societats i persones de tots dos continents són els seus objectius.

Programa:

A la primera part de el programa es presentarà l’adaptació digital de l’exposició “Un Passatge a l’Àsia: 25 segles d’intercanvi entre Àsia i Europa”, una exposició històrica organitzada el 2010 amb motiu de la 8a Cimera ASEM a Brussel·les.

Després de la presentació de l’exposició digital es celebrarà un fòrum de diàleg en directe sobre el “Estat de la qüestió, perspectives i noves formes de cooperació entre els museus d’Àsia i Europa” que reunirà representants de museus i conservadors d’Àsia i Europa per debatre sobre l’evolució de les formes de cooperació entre museus asiàtics i europeus en un món post-pandèmic.

Més informació

Programa de l’esdeveniment

Compartir