16/10/2020 | Actualitat
Aquest any es compleix el 150 aniversari de l’establiment de relacions diplomàtiques entre Espanya i Tailàndia. Casa Àsia se suma a aquesta celebració i organitza juntament amb l’ambaixada d’Espanya a Bangkok i en col·laboració amb l’ambaixada de Tailàndia a Madrid un cicle d’activitats per conèixer la història de les relacions entre els dos països, i debatre els reptes de futur que ens concerneixen.

El 1870, fa 150 anys, es va signar el Tractat d’Amistat, Comerç i Navegació entre Espanya i Prathet Thai, l’aleshores Regne de Siam. El 1939 el país va adoptar el seu nom actual de Tailàndia. Les relacions entre els dos pobles es remunten a finals de segle XVI, sent Espanya, després de Portugal, el segon país europeu en establir contactes regulars amb el Regne d’Ayutthaya.

El programa, que s’inaugurarà el dilluns 19 d’octubre, consistirà en trobades i debats online amb la participació de diversos actors de les relacions diplomàtiques juntament amb experts espanyols i tailandesos que analitzaran les relacions històriques entre ambdós països, així com el futur d’aquestes relacions en l’àmbit de la cooperació econòmica i cultural.

Un dels reptes de futur de les relacions serà la recuperació després de la crisi provocada pel COVID-19, que ha de ser a el mateix temps una oportunitat per dinamitzar i aprofundir les relacions de col·laboració entre tots dos països i les respectives societats civils.

Programa:

Dilluns 19 d’octubre a les 12.00 h (Espanya), 17.00 h (Tailàndia)
Webcast “Després de les petjades de l’elefant blanc: 150 anys de relacions històriques entre Espanya i Tailàndia”

Divendres 23 d’octubre a les 12.00 h (Espanya), 17.00 h (Tailàndia)
Debat: “Un nou impuls per a les relacions bilaterals entre Espanya i Tailàndia”

Dates per confirmar:

Debat “Espanya i Tailàndia: el camí cap a la digitalització”

Coloqui Bangkok Project- Magdalena Correa

Vídeos: