02/09/2022 | Actualitat
El programa AFEX-Aprenem famílies en Xarxa té com a objectiu empoderar les dones d’Àsia Meridional: les ajuda a recuperar la confiança, estudiar, crear vincles i fer xarxa; així com a participar activament en programes i projectes de recerca amb un impacte  comunitari transformador i multiplicador. A continuació presentem un d’aquests projectes en el qual han participat 70 dones d’origen pakistanès vinculades al programa AFEX de Casa Àsia.

Les participants del programa AFEX – Aprenem Famílies en Xarxa de Casa Àsia han esdevingut ambaixadores d’hàbits alimentaris saludables a través del projecte de recerca de la Saba Mohamed Bibi, dinamitzadora del programa AFEX a l’IES Terra Roja localitzat a Santa Coloma de Gramenet i doctoranda d’Alimentació i Nutrició a la Universitat de Barcelona. 

El projecte de la Mohamed Bibi titulat “Dones Pakistaneses: agents promotores d’hàbits alimentaris saludables” pretén avaluar l’eficàcia d’un programa d’educació alimentària culturalment i lingüísticament adaptat a les dones pakistaneses que resideixen a Catalunya amb l’objectiu d’empoderar-les per tal que esdevinguin ambaixadores d’hàbits alimentaris saludables per a la resta de la seva comunitat. 

Recentment s’ha publicat un article del seu projecte al International Journal of Environmental Research and Public Health. Per accedir a l’article consulteu l’enllaç següent: https://www.mdpi.com/1660-4601/19/16/10386/htm

Compartir