14/10/2021 | Actualitat
Aquest any se celebra el vintè aniversari de l’agermanament de les ciutats de Barcelona i Xangai i per commemorar-ho l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’àrea de Promoció de Ciutat en col·laboració amb l’Oficina d’Afers exteriors del Govern Popular Municipal de Shanghai han organitzat el Barcelona-Shanghai Bridge.

Sota aquest paraigua s’engloben prop d’una vintena d’activitats i esdeveniments presencials i en línia, programats per diferents actors públics i privats d’ambdues ciutats entre els quals destaquen: Fira de Barcelona amb CCPIT Shanghai; la Universitat Pompeu Fabra i la Fudan University; Casa Asia i Fundació Institut Confuci de Barcelona amb la Biblioteca Miguel de Cervantes de Shanghai, entre altres.

Les relacions entre Xangai i Barcelona es van iniciar el 1988 amb la signatura d’un Memoràndum entre l’aleshores alcalde, Pasqual Maragall i el seu homòleg, Zhu Rongji. El 2001 es va signar oficialment l’acord d’agermanament amb l’alcalde Joan Clos, i el vicealcalde del govern municipal de Xangai, Zhou Muyao.

En aquests anys Xangai i Barcelona s’han convertit en motors econòmics als seus territoris, i ciutats obertes al comerç internacional i a l’intercanvi comercial. Totes dues ciutats són referències globals amb ecosistemes empresarials oberts a l’acolliment de startups i scaleups internacionals. Ambdues són reconegudes internacionalment per ser centres de creativitat, disseny i atracció de talent així com per tenir una reconeguda marca de ciutat global.

El programa del Barcelona-Shanghai Bridge arrenca a la Smart City Expo Shanghai el 15 d’octubre amb la intervenció en línia del primer tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda, Jaume Collboni i es perllongarà  fins el 18 de novembre amb la Smart Cities World Congress EXPO Barcelona.

Compartir