17/11/2022 | Actualitat

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha clausurat avui la 14a edició de la Tribuna Espanya-Corea, fòrum bilateral organitzat per Casa Àsia i la Korea Foundation i que s’ha celebrat a Seül el 16 i 17 de novembre. 

A la seva intervenció el president ha destacat que aquest fòrum “exemplifica el paper crucial de la societat civil i la diplomàcia pública al servei de les relacions entre dos països que comparteixen molts interessos i volen compartir encara més en el futur”.

“Ara, més que mai, necessitem socis fiables amb els quals compartim valors i principis, per continuar construint i defensant un ordre internacional basat en normes i un multilateralisme cada cop més sòlid, efectiu i inclusiu. Espanya i la República de Corea comparteixen aquesta visió, i el govern coreà és sens dubte un dels nostres principals aliats a l’Àsia oriental”, ha assegurat el president del Govern. 

El Govern espanyol veu l’Indo-Pacífic com un espai amb enorme dinamisme econòmic, capacitat d’innovació, pes demogràfic i rellevància geopolítica creixent i espera consolidar aquesta zona com una de les regions d’actuació preferent d’Espanya a l’exterior. 

Pedro Sánchez també ha expressat el seu suport a l’estratègia de la Unió Europea a la regió, “una estratègia inclusiva que busca sumar i convertir la UE en un important actor polític i econòmic i de seguretat a l’Indo-Pacífic”, i s’ha referit també a la guerra de Putin a Ucraïna que “ha posat en relleu la interdependència entre els espais euroatlàntic i Indo-Pacific i la necessitat d’actuar conjuntament davant d’amenaces comunes”. 

Finalment, el president del govern ha felicitat Casa Àsia i la Fundació Corea per l’organització de la Tribuna Espanya-Corea, i per haver abordat assumptes claus de l’agenda econòmica i geopolítica com la ruptura de la cadena de subministraments o la rellevància del Indo-Pacífic, i d’altres com l’envelliment o la discapacitat, de gran impacte a les nostres societats, ha dit.  

La visita de Pedro Sánchez a Seül és la primera d’un president de govern d’Espanya a Corea des de l’establiment de relacions bilaterals el 1950. 

Vídeo

Galeria de fotos

Informació relacionada

Compartir